Boxerský zápas Fury vs. Ngannou je nesmysl, má jasno Dana White

Prezident nejlepší světové MMA organizace Dana White většinou nechodí pro ostrá vyjádření daleko. Vesměs negativní reakce u něj vyvolává i potenciální zápas mezi Francisem Ngannou a Tysonem Furym.

Dana White není nakloněn zápasu mezi Francisem Ngannou a Tysonem Furym Foto: Profimedia

Dana White má jasno: Tento zápas je ztráta času, peněz a energie

Je to souboj, o kterém se v posledních dnech a týdnech vášnivě diskutuje. Neporažený boxerský šampion Tyson Fury a šampion těžké váhy UFC Francis Ngannou by rádi vzájemný boxerský zápas s upravenými pravidly. Oba o něj hodně stojí. Má to však několik zásadních „ale“.

Neporažený boxerský velikán Tyson Fury nedávno porazil svého krajana Dilliana Whytea a oznámil odchod do sportovního důchodu. Je tu však soupeř, kvůli kterému by se Gypsy King přeci jen mohl do ringu vrátit. A to poměrně brzy.

Zápas v boxu právě mezi Tysonem Furym a Francisem Ngannou by se totiž navzdory počátečním rozpakům mohl stát realitou. Oba těžkotonážníci o toto srovnání evidentně hodně stojí, Fury si dokonce pozval Ngannoua po zápase s Whytem do ringu, kde potenciální duel znovu rozebírali a vzájemně si notovali.

sipka TIP: Vyzvedněte si bonus na sázení za jednoduchou registraci ZDE

Francis Ngannou se dlouhodobě netají poměrně velkou kritikou na adresu organizace UFC, a to zejména kvůli platovým podmínkám. Ostatně právě peníze hrají v rámci tohoto „crossover“ zápasu významnou roli a „Predator“ by si díky tomu mohl přijít na pohádkové jmění. Otázkou je, zda by opustil pozici šampiona těžké váhy UFC v případě, že by si to situace žádala.

O tomto zápase však nechce ani slyšet Dana White, který se v rozhovoru pro mmajunkie poměrně ostře ohradil nejen nad typem těchto zápasů, ale prakticky nulovými šancemi pro Francise Ngannoua. Na druhou stranu v roce 2017 se uskutečnil podobný Money Fight, kdy Conor McGregor vyzval v ringu Floyda Mayweathera.

„To byl úplně jiný případ, ten zápas si žil vlastním životem. Nejsem fanoušek těchto zápasů šampionů napříč sporty, to rozhodně ne. Nakonec to ale dopadne tak, jak si přejí fanoušci. Stejné to bylo i v případě zápasu Conor vs. Floyd. Všude se o tom zápase mluvilo. Kamkoliv jsem přišel, se mě na něj lidé ptali. Nemyslím si, že by mi někdo kvůli zápasu Fury - Ngannou klepal na dveře“, popřemýšlel nahlas Dana White.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.