Brazilská samba se nekoná, ocelový Teixeira na titul nedosáhl

První číslovaný turnaj UFC v roce 2023 je minulostí a hlavní titulový zápas přinesl poněkud překvapivý výsledek. Podrobnosti se dozvíte v článku.

Zápas o titul polotěžké váhy nabídl parádní podívanou Foto: Profimedia

UFC 283: Jamahal Hill je novým šampionem, zápas nabídl neuvěřitelnou bitvu

Jamahal Hill šel do hlavního zápasu turnaje UFC 283 s vědomím, že může spíše překvapit a na jeho uvolněnosti to bylo hodně znát. 31letý Američan hned od úvodních vteřin překvapil skvělou obranou proti takedownům, což Teixeirovi vzalo viditelně vítr z plachet. Stejně tak rychlost úderů dělala zkušenému Brazilcovi extrémní problémy.

Ve druhém kole inkasoval Glover několik čistých kolen a highkicků, po kterých následovala salva zvedáků. Nic z toho ale ocelového bijce neposlalo k zemi. Poprvé se dostal zápas na zem v polovině druhého kola, jenže v té době už oba byli hodně od krve, což v kombinaci s fantastickou obranou Hilla zapříčinilo, že veškeré snahy o submisi byli odvráceny.

Jamahal Hil měl ve třetím i ve čtvrtém kole Teixeiru doslova na lopatě, ten však podobně jako v duelu s Jiřím Procházkou, ukázal neuvěřitelnou odolnost. Obrovské množství úderů se ovšem na jeho fyzické i psychické kondici podepsalo. Domácí bijec ovšem neustále hrozil a několikrát dokonce poslal Hilla do problémů.

Na začátku pátého kola svitla Teixeirovi naděje, když hned v první minutě dokázal doručit takedown. Hill ovšem nezpanikařil a trpělivou obranou se nakonec ze svízelné situace dokázal dostat. Jamahal Hill si po 5kolové válce došel pro vítězství na body a je novým šampionem polotěžké váhy.

sipka Všechny výsledky UFC 283 najdete zde

Jiří Procházka na Twitteru pohotově novému šampionovi pogratuloval a zároveň vzkázal, že se brzy vrátí. Nutno dodat, že Jamahal Hill vyrukoval na Teixeiru s podobným stylem jako právě Procházka. Fungovaly mu zejména kopy a prezentoval se parádní obranou na zemi.

Jamahal Hill je prvním bojovníkem, který dokázal vybojovat titul a zároveň se do UFC dostat skrze Dana White’s Contender Series. Před Gloverem Teixeirou je ovšem potřeba smeknout. Brazilec v zápase inkasoval přes 200 signifikantních úderů, což je na polotěžkou váhu šíleně vysoké číslo. Po utkání mu fanoušci zaslouženě tleskali ve stoje. Tato bitva se může klidně stát zápasem roku.

Glover Teixeira po utkání vhodil rukavice do středu klece na znamení konce dlouhé a úspěšné kariéry. 43letý veterán a bývalý šampion za sebou zanechává velmi silný odkaz a odchází na absolutním vrcholu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Glover Teixeira a jeho typické gesto na váze

Glover Teixeira - životopis a statistiky UFC bojovníka

Brazilec Glover Teixeira je bývalý šampion ⭐ polotěžké divize UFC, jehož kariéra a život nabízí jeden z nejsilnějších příběhů ❤️ napříč...

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...

Dana White je se svou fackovací organizací na pranýři

Na UFC fackovanou se valí ostrá kritika. Dana White má však jasno

Tento týden, konkrétně ve středu, se odehrála první epizoda fackované pod organizací Power Slap, jenž spadá pod slavnou UFC. Úvodní duely i...