Buday přejel Barnetta, vítězství mělo nepříjemnou zápletku

Slovenský obr Martin Buday má za sebou první zápas v UFC. S podsaditým šoumenem Chrisem Barnettem musel do třetího kola, kde přišel z pohledu slovenského borce hodně nešťastný moment. O výsledku ale naštěstí nerozhodl.

Martin Buday přejel Chrise Barnetta Foto: Instagram/badysbjj

Buday slaví první vítězství v UFC, nic na to nezměnil ani zakázaný úder loktem

Úvodní vystoupení Martina Budaye v UFC mělo poněkud zapeklitý průběh. Slovenský těžkotonážník a bývalý šampion organizace Oktagon, v zápase dominoval, přesto se při vyhlášení musel strachovat o výsledek. Ve třetím kole totiž uštědřil značně vyčerpanému Barnettovi loket na zátylek, po kterém přivolaný doktor zápas ukončil.

Martin Buday zvolil pro svůj první zápas v UFC proti Chrisi velmi účinnou taktiku. Během úvodních dvou kol trápil Barnetta dlouhé minuty na pletivu, kde ho zasypával extrémně tvrdými koleny. Při pěstních výměnách padaly tvrdé údery z obou stran, avšak z pohledu signifikantních úderů šly první dvě kola jednoznačně na stranu slovenského bojovníka.

V pauzách mezi koly bylo navíc jasně patrné, že Barnettovi Budayovy kolena vůbec „nechutnají“, a že má dost možná zlomená žebra. S přibývajícím časem měl Martin Buday čím dál větší převahu a ve třetím kole šel Barnett po jednom z mnoha kolen k zemi, kde jej „Badys“ počastoval velkým množstvím úderů.

Rozhodčí však ani navzdory Barnettovu verbálnímu nářku v tento moment duel neukončil. V následujících vteřinách přišel velmi nešťastný moment, když se Buday pokoušel definitivně rozhodnout zápas, zasáhl loktem Barnetta tvrdě do zátylku.

To už rozhodčí dobře viděl a správně duel pozastavil. Do akce byl poté přivolán i doktor, který shledal Barnettův zdravotní stav, jako nezpůsobilý pro další průběh boje. Jelikož ale Buday první dvě kola zcela jasně vyhrál, nejednalo se o diskvalifikaci. Badys tak slaví premiérové vítězství na technické rozhodnutí a mezi světovou elitu UFC vstoupil nejlepším možným způsobem, byť s nepříjemnou zápletkou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.