Česká jednička Vasil Ducár krotí vášně: Na ukončení to bylo!

Největší boxerskou akci, která se kdy v Česku a na Slovensku udála, si samozřejmě nemohl nechat ujít ani nejlepší český boxer Vasil Ducár. Jaké jsou jeho dojmy z proběhnuvšího eventu?

Vasil Ducár v přípravě Foto: Vasil Ducár

Rozhovor: Vasil Ducár o turnaji Oktagon Underground Vémola vs. Marpo

Byl na turnaji Oktagon Underground zápas, nebo konkrétní výkon, který tě ať už pozitivně, nebo negativně překvapil? Pokud ano, tak kdo a proč?

Těžko se mi to hodnotí po boxerské stránce. Každý boxoval podle svých aktuálních možností. Líbil se mi Vašek Sivák, jeho výkon byl velmi dobrý. Viděl jsem také pěkné KO v podání Marka Mazucha. Celkově ale nemá smysl jednotlivé zápasy detailně rozebírat, protože box je naprosto odlišný sport od MMA.

Nejvíce se mluví o “předčasném” ukončení hlavního zápasu Vémola vs. Marpo, kvůli kterému diváci hlasitě bučeli. Ovlivnilo to podle tebe celkový dojem z večera a v čem ty osobně vidíš největší problém? Mohlo sehrát roli, že zkušený mezinárodní rozhodčí podobné “money fighty” v podstatě nerozhoduje a řídil se tedy čistě sportovní stránkou? Dalo se tomu podle tebe předejít i ze strany promotérů, například hlubší diskuzí o posuzování právě hlavního zápasu?

Ačkoliv mám Marpa rád, tak prostě pokud stojíš čtyři kola v rohu a někdo, ač nesmyslně, do tebe mlátí, tak opticky to vypadá, že seš v obrovský defenzívě a nesnažíš se tu pozici a zápas nějak zvrátit. Za mě je to pak logicky na ukončení. Takhle jsem to řekl i Marpovi. On sám se vyjádřil, že to byla taktika, ale podle mě se dalo unavit Karlose i jiným způsobem, než se nechat mlátit. Celkově ale znovu musím říct, že pokud tě někdo válcuje čtyři kola v rohu, tak to opticky nevypadá dobře a na to ukončení to je.

Může, nebo měla by boxerská CZ/SK scéna z turnaje Oktagon Underground těžit? Jak ty sám vnímáš tento typ turnajů? A jak velkou roli tam hraje samotný box?

Pokud se budeme bavit o celkovém dojmu, pak to musíme rozdělit na boxerskou a marketingovou část. Samozřejmě atmosféra 19 tisíc lidí v O2 Aréně, to je vážně pecka. Já si nemyslím, že by to ukončení nějak výrazně pokazilo celkový pohled na tu akci. Ti lidé přijdou znovu. Nejspíš to tak mělo být. A nakonec: všichni o tom mluví a hodně se o tom píše i diskutuje, takže na tom vlastně vydělají všichni. Klidně se na tom může postavit i odveta. Za mě to dopadlo, tak jak jsem předpokládal. Já jsem takový průběh večera jsem očekával.

Turnaj Oktagon Underground: Vémola vs. Marpo vyvolal skutečně velké emoce, zejména kvůli způsobu ukončení hlavního zápasu. Předpověď, že se o tomto eventu bude jestě dlouho mluvit se tedy jednoznačně naplnila.

Promotér Ondřej Novotný se na tiskové konferenci a následně i na svém Instagramu vyjádřil ve smyslu, že v hlavním zápase Vémola vs. Marpo šlo o velkou chybu rozhodčího:

Jake to je kdyz Vam nekdo svym omylem vezme sen o KO, fantasticke otocce v poslednim kole a nebo zaslouzenem pocitu zadostiucineni pro skoro 100cleny team co dre na krev a pak ma svesene hlavy a nevi kam s ocima?

Jake to je poslouchat okamzite tisice dotazu, zprav a probudit se do “shitstormu” hejtu, lzi, vymyslu, ale predevsim opravnene rozhorcenych fanousku? Na to se dnes rano muzete zeptat Karlose, Marpa, jejich tymu, naseho tymu a me s Palem. Jak by rekl Brano “je to HNUS”!

Nikdo s rozumem a znalosti veci za mnou neprisel s tim, ze mu mam neco vysvetlit. Vsichni prisli s tim, ze je to mrzi, a ze je jim toho lito. Ze je jim lito kluku i nas. Protoze jedno vterinove rozhodnuti “zatmeni” muze pokazit skvelou vec, vecer a zazitek… rozpovídal se Ondřej Novotný na svém Instagramu

Jenže nejlepší český boxer Vasil Ducár a zdaleka nejen on, má pro toto ukončení pochopení. Bohužel se tedy jednalo o nešťastný moment, než-li fatální profesní chybu rozhodčího. Tak či tak, galavečer končil hlasitým bučením, což samozřejmě zanechává po tomto takřka vyprodaném boxerském turnaji jistou pachuť.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...

Marpo na tiskové konferenci organizace Real Fight Arena

Marpo Otakar Petřina – box, zápasy, statistiky a životopis

Otakar Petřina alias Marpo je úspěšný český raper a muzikant ✨ se zálibou v bojových sportech 🥊️. Jeho život a kariéru přibližujeme v tomto...