Další ztráta pro Oktagon? Španělský toreador míří do Polska

Organizace Oktagon MMA se v poslední době potýká s odlivem bojovníků ke konkurenci. Tentokrát jde o dobře známé zahraniční jméno, které si na tuzemské scéně získalo hodně fanoušků.

Tato Primera (vlevo) ohlásil zápas mimo organizaci Oktagon Foto: OKTAGON MMA

Tato Primera přechází do polské organizace FEN

Na domácí MMA scéně si v posledních letech získalo sympatie fanoušků i několik zahraničních akvizic. José Antonio Martín Reise, známý jako Tato Primera k nim rozhodně patří. Rodák z Kanárských ostrovů však nyní zveřejnil informaci o svém přesunu do přední polské organizace FEN.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Dnes 30letý Tato „El Espectaculo“ Primera se poprvé v organizaci Oktagon představil na konci září 2020, kdy v krvavé řežbě ukončil Gábora Borárose. Ještě téhož roku si na body poradil suverénně s nebezpečným Andrejem Kalašnikem a zdálo se, že bude promlouvat do dění na samé špici žebříčku velterové divize.

V roce 2021 ale přišly dvě těsné až kontroverzní porážky na body. Nejprve Primera podle bodových rozhodčí nestačil na Alexe Lohorého a v létě padl na Štvanici stejným způsobem i s domácí hvězdou Matúšem Juráčkem. I to pravděpodobně zanechalo v sympatickém Španělovi nepříjemnou pachuť, neboť v kombinaci s velmi komplikovaným cestováním a částečně také z osobních důvodů musel být zrušen jeho avizovaný zápas s Francouzem Emmanuelem Dawou na turnaji Oktagon 30.

Zápas už koncem ledna

Tato Primera (16-11) na sociálních sítích v úterý 11. ledna oznámil svoje angažmá v organizaci FEN. A dokonce už zde má dojednaný zápas. 22. ledna jej prověří domácí zápasník Kamil Kraska (7-1). Zda-li jde o jednorázovou akci, nebo dlouhodobější kontrakt s polskou stranou není v tuto chvíli jasné. Okolnosti však v tuto chvíli spíš nahrávají tomu, že tohoto nevysokého španělského fightera pod Oktagonem již vídat nebudeme.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Václav Sivák je historicky prvním šampionem RFA

Real Fight Arena (RFA) - informace, turnaje a zápasníci

Real Fight Arena je MMA organizací✨, která vstoupila na česko-slovenskou scénu bojových sportů v roce 2021⚡. Podrobnosti se dočtete v tomto...

Juráček po výhře nad Borárosem, Zdroj OKTAGON MMA

Matúš Juráček - profil a kariéra MMA zápasníka

26letý Matúš Juráček zápasí ve velterové váze organizace Oktagon MMA⚡. Jeho životní příběh patří k těm nejzajímavějším na česko-slovenské...

Gábor Boráros v roli účastníka reality show Survivor Česko-Slovensko 2022

Reality show Survivor s Gáborem Borárosem a Ondřejem Novotným

Pustý ostrov. Drsné podmínky⚡. Boj o přežití. ☠️ Reality show Survivor Česko-Slovensko 2022 zlákala do svých řad výrazné postavy domácí...