Dana White naznačil, jak je to s návratem Natea Diaze

Kolem návratu bouřliváka Natea Diaze do ostrého zápasu je v posledních dnech pořádně rušno. Kdy a proti komu by měl jít miláček davů do znovu boje?

Nate Diaz by se měl v nejbližších měsících objevit v kleci Foto: Profimedia

Nate Diaz se chystá na návrat, UFC ale s oznámením zápasu nespěchá

Málokdo dokáže přitahovat takovou pozornost jako „zlobivý muž UFC“ Nate Diaz. Fanoušci ho zkrátka milují, třebaže za posledních 6 let byl v kleci pouze třikrát. Jeho extravagantní chování k UFC neodmyslitelně patří. Má ale ještě stále co nabídnout po sportovní stránce?

Nate Diaz naposledy zápasil na UFC 263 v červnu 2021, kdy ho v pětikolovém zápase na body porazil rozjetý Leon Edwards. Od té doby se Diaz v kleci neobjevil. Do vypršení stávajícího kontraktu mu zbývá jeden zápas a podle zahraničních zdrojů už probíhá vyjednávání o nové smlouvě ze strany UFC. Šéf Dana White si totiž velmi dobře uvědomuje, jak populární je Nate Diaz nejen v USA.

Sám Nate Diaz vyzval Dustina Poiriera, se kterým se měl utkat už v roce 2018, ale pro zdravotním komplikace na straně soupeře nakonec k zápasu nedošlo. Diaz by se podle svého vyjádření tímto zápasem rád s UFC rozloučil a odešel do sportovního důchodu, o čemž samozřejmě White nechce ani slyšet.

Na tiskové konferenci po turnaji UFC 272 se jeden z přítomných novinářů zeptal bosse UFC, jak pokračuje vyjednávání o dalším zápase s Natem Diazem, načež White stroze odpověděl: „Velmi dobře“. Pravdou ale je, že Diazovi se otálení s oznámením zápasu ze strany UFC vůbec nelíbí. Příčinou by však mohly být podmínky nové smlouvy.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Přesné datum ani jméno soupeře pro Natea Diaze tak stále neznáme a jisté není ani další pokračování UFC rebela, který se kromě kouření marihuany na tiskovkách proslavil tím, že v roce 2016 jako první dokázal nejlepší světové organizaci ukončit slavného Conora McGregora. Od té doby šla ale kariéra Natea Diaze spíše z kopce, což vyústilo ve spory s UFC a tříletou pauzu (2016-2019).

Zda dá nakonec Dana White zápasu Diaz vs. Poirier zelenou se teprve ukáže. Na dvojnásobného kata Conora McGregora z posledního doby, Dustina Poiriera, si totiž dělá zálusk i Colby Covington. V tomto případě ale hraje roli to, že se jedná o rozdílné váhové kategorie, protože Colby zápasí ve velteru (77kg), zatímco Poirier a Diaz jsou lehké váhy (70).

Fanoušci po odložené bitvě Diaze s Poirierem hodně volají, a tak nás během léta může čekat skutečná UFC lahůdka.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...

Zápas Jiřího Procházky na UFC 275 proběhne v parádní čase

Procházka půjde o titul v luxusním čase! Kde proběhne UFC 275?

Český bojovník Jiří Procházka se v červnu utká o titul polotěžké váhy UFC s Gloverem Teixeirou. Kdy a v kolik hodin půjde český samuraj do...