Důchod se nekoná. Tyson Fury potvrdil mega zápas

Neporažený boxerský šampion Tyson Fury se ještě tento rok vrátí do ringu. Po dlouhých diskuzích a vyjednáváních byl oznámen termín i soupeř.

Tyson Fury oznámil nadcházejícího soupeře Foto: Profimedia

Fury je zpátky. Na konci roku se utká s krajanem

Odchod do sportovního důchodu měl v podání Tysona Fury krátkého trvání. Fanoušci i světový box slaví. The Gypsy King se mezi šestnáct provazů vrátí dřív, než by se čekalo. Dle mnohých nejlepší boxer historie se 3. prosince 2022 utká na Tottenham Hotspur Stadium podruhé v kariéře s kontroverzním Derekem Chisorou. V ryze britském souboji je ve hře titul WBC, čest a sláva. A také obrovské peníze.

Fenomenální Tyson Fury si naposledy v dubnu poradil s Dillianem Whytem, kterého ve 4. kole knockoutoval pekelným zvedákem. Tím upravil svoji bilanci na 32 výher a 1 remízu. Následně k překvapení všech oznámil konec své veleúspěšné kariéry.

Ústup ze slávy měl však v podání 34letého Brita jepičí život. Ve druhé polovině léta se začalo horlivě debatovat nad soubojem s Anthony Joshuou. Fury dokonce opakovaně přicházel s konkrétními nabídkami a snažil se vytvořit tlak, aby k velmi očekávanému utkání došlo. To se však nestalo a Furymu nakonec s Joshuou došla trpělivost. Veškeré své nabídky stáhl a spolu s týmem upřel pozornost jiným směrem.

V hledáčku se objevil známý bouřlivák a skandály opletený Derek Chisora. Oba se spolu utkali již v roce 2014, kdy slavil vítězství Fury poté, co „The War“ odstoupil po 10. kole. Chisora si v poslední době po třech porážkách v řadě překvapivě vyšlápl na Bulhara Kubrata Puleva a ve vzájemné odvetě ho tentokrát v červenci letošního roku přetlačil na split decision. V opakovaný zápas s Tysonem Furym však určitě v té době nedoufal ani on sám.

Jisté je, že tento zápas opět strhne velkou pozornost. Boxerský galavečer navíc dostane další parádní bitvu v podání souboje o titul WBA Dubois vs. Lerena. Ale hlavně – Chisora je nevyzpytatelný chlapík, který dokáže nejen v ringu, ale na tiskových konferencích rozpoutat hotové peklo. Z pohledu kurzových sázek není o favoritovi pochyb. Tyson Fury bude opět výrazně favorizován.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...