Gaethje bez šance. Chandler si řekl o nominaci na KO roku

Máme za sebou turnaj UFC 274, který přinesl několik opravdu parádních momentů. Pojďme se podívat, jaký průběh přinesly tři nejsledovanější zápasy karty.

Oliveira zvítězil v prvním kole Foto: Profimedia

Oliveira utáhl Gaethjeho už v prvním kole, titulový pás ale nemá

V neděli nad ránem našeho času bylo z pohledu nejlepšího světového MMA rozhodně na co koukat. Galavečer UFC 274, který se konal ve Phoenixu, nabídl totiž drama už před samotným startem. Šampion Charles Oliveira totiž den před turnajem nesplnil předepsaný váhový limit a do zápasu s Justinem Gaethjem šel s vědomím toho, že nemůže svůj titul získat zpět. Přesto předvedl fenomenální výkon.

Jakoby ztráta titulu na váze Charlese Oliveiru ještě více namotivovala. Brazilský rekordman UFC v počtu vítězných submisí i bonusů za výkon večera znovu nenechal nikoho na pochybách, že právě on je v současnosti tím nejlepším bojovníkem lehké váhy UFC.

Zápas Oliveira vs. Gaethje začal pořádně zostra. Hned úvodní vteřiny přinesly několik tvrdých úderů z obou stran, které klidně mohly skončit knockoutem. Oliveira se snažil vědomě přenést zápas na zem, na což ale Gaethje správně nereagoval. Jenže stejně se tomuto momentu o několik okamžiků později nevyhnul, protože po jednom z nesmírně tvrdých úderů Charlese Oliveiry se poroučel k zemi, čehož specialista na BJJ okamžitě využil.

Oliveira se už v předchozím průběhu několikrát pokoušel o gilotinu, nakonec však na zemi nasadil oblíbenou techniku Rear Naked Choke, ze které v jeho podání jednoduše není úniku. Justin Gaethje byl tak donucen zhruba minutu a půl před koncem prvního kola odklepat a jeho sen o zisku titulu lehké divize se znovu rozplynul.

Michael Chandler nachytal Tonyho Fergusona fantastickým front kickem

Zápletku měl i zápas Michaela Chandlera s Tony Fergusonem. Právě druhý jmenovaný si totiž před zápasem stěžoval, že se k němu UFC nechová podle jeho představ. Také v tomto případě oba borci vůbec na nic nečekali a hned od začátku se snažili o ukončení zápasu. První pětiminutovka ale vítěze ještě nepřinesla.

Rozuzlení přinesly až úvodní vteřiny druhé kola, kdy Chandler využil špatného postavení Fergusona a neuvěřitelným kopem na bradu, zvaný front kick, poslal zkušeného fightera do „říše snění“. Z hodně tvrdého KO se El Cucuy dlouho vzpamatovával, vždyť podobně tvrdé ukončení ve své bohaté kariéře dosud neinkasoval. Michael Chandler si naopak připsal jedno z nejcennějších vítězství kariéry.

Rose Namajunas sesazena z trůnu slámové váhy. Esparza předvedla vynikající výkon

Překvapivý výsledek přinesl druhý titulový zápas večera mezi Rose Namajunas a Carlou Esparzou. Po velmi vyrovnaném průběhu utkání bodoví rozhodčí přisoudili vítězství na split decision právě Esparze, která je tak novou šampionkou slámové váhy UFC. Stejně, jako před 8 lety v rámci finále Ultimate fightera, také tentokrát dokázala Esparza najít na Namajunas vítězný recept a natáhla svoji sérii na 6 výher v řadě.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...