GM3 shodil vousy a vyhlíží duel s Muradovem. Jaký má plán?

Ostřílený škrtič Gerald Meerschaert bude dalším soupeřem Makhmuda Muradova ve slavné UFC. Jaké jsou Američanovy největší zbraně a čím může překvapit?

Gerald Meerschaert (vpravo) se připravuje na zápas s Machem Muradovem - kopie Foto: Instagram/the_gm3

Dobře namazaný americký stroj narazí v UFC na stále neporaženého Macha Muradova

Nová vizáž, stejný cíl! Už pěknou řádku let jsme u zkušeného UFC zápasníka Geralda Meerschaerta byli zvyklí na plnovous a zdánlivě nepřítomný pohled, za kterým se ale skrývá instinkt zabijáka. Nyní přichází změna, i když ne tak úplně. Zatímco hustý porost po narození syna poslal alespoň pro tentokrát k ledu, hladový pohled prahnoucí po další výhře zůstává.

Rekordman v počtu vítězných submisí ve střední váze UFC se už o tomto víkendu postaví proti dobře známému česko-uzbeckému hrdinovi. Zápas Muradov vs. Meerschaert, jenž je naplánován na sobotu 28. 8., v sobě nese zásadní otázku. Obstojí Mach proti tak kvalitnímu specialistovi na brazislké Jiu-Jitsu, jenž vlastní černý pás a rekord UFC k tomu?

Sleduj Macha Muradova v akci živě na O2 TV

Dobře naladěný „GM3“ se v rozhovoru pro známého amerického novináře Jamese Lynche nechal slyšet, že moc dobře ví o kvalitách Macha Muradova v postoji. Zároveň jsou pro něj komplexní MMA dovednosti svěřence Petra Knížete tak trochu záhadou, jelikož všechny své předchozí duely pořešil Muradov v postoji.

Gerald Meerschaert přitom moc dobře ví, jaké to je nastoupit proti ryzímu strikerovi s dělovou ránou. Jeden jediný úder v podání Khamzata Chimaeva stačil na to, aby se 33letý borec loni v září poroučel k zimnímu spánku. Vědom si této negativní zkušenosti si bude chtít Meerschaert minimálně v úvodu zápasu držet odstup.

Taktika GM3 bude jasná: ukončit Macha na zemi. Čím dříve, tím lépe

Borec, který v UFC debutoval v roce 2016, se naopak určitě bude pokoušet o takedowny, tak aby se zápas přenesl na zem, kde se cítí zdaleka nejlépe. Mach má ale za sebou dlouhou a tvrdou přípravu v polském Ankosu a není příliš pravděpodobné, že bude na zemi „hrát druhé housle“. Naopak. Hned 8 soupeřů utáhlo Meerschaerta během jeho kariéry na submisi. A to rozhodně není malé číslo. Tudy může vést cesta, i když by byla hodně překvapivá.

Očekávat se dá spíše delší zápas, ve kterém může klíčovou roli sehrát fyzická kondice. A to je jedna ze známých zbraní Uzbeka s českým srdcem, Macha Muradova. Delší utkání by mu mělo vyhovovat, i díky čerstvým zkušenostem v UFC. Naopak zápasy Geralda Meerschaerta dojdou až k bodovému vyhodnocení opravdu zřídkakdy. Ve 46 zápasech se tak stalo pouze v 5 případech (2 výhry, 3 porážky).

Vraťme se ještě ke zmíněnému knockoutu, který utrpěl Gerald Meerschaert v září 2020 už po 17 vteřinách boje. Zajímavostí totiž je, že to bylo ve 45. utkání kariéry první čistokrevné KO pro rodáka z Wisconsinu. O půl roku později odvrátil hrozbu tří porážek v řadě v duelu s Polákem Fabinskim, kterého uškrtil díky své obávané gilotině.

Bude-li chtít Muradov Meerchaerta knockoutovat, bude muset vytáhnout z rukávu nějaké to eso. Zápas s Chimaevem budiž pro Macha návodem…

Vychutnej si zápas Macha Muradova a celou hlavní kartu UFC Fight Night exkluzivně na Premier Sport od O2 TV

Fanoušci v Česku uvidí Macha Muradova v akci živě díky přímému přenosu na stanici Premier Sport od O2 TV. Jeho zápas by měl přijít na řadu hned na začátku hlavní karty, tedy okolo 4:00 v neděli 29. 8. 2021 našeho času. V hlavním duelu večera se pak střetnou Giga Chikadze a Edson Barboza.

Sleduj turnaje UFC od 199 Kč za měsíc

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...

Makhmud Mach Muradov

Makhmud Mach Muradov - MMA zápasy, statistiky a životopis

Makhmud Mach Muradov je uzbecký MMA bojovník ✌, který má silné vazby na Českou republiku. Aktuálně působí v nejprestižnější organizaci...