Hladovému vlkovi dochází trpělivost. Chimaev si veřejně postěžoval

Problémový Khamzat Chimaev má podle všeho dost toho, jak s ním vedení UFC v poslední době zachází. Čečenský vlk zápasící pod švédskou vlajkou naposledy bojoval před 8 měsíci. A teď se rozhodl ozvat.

Khamzat Chimaev zatím marně vyhlíží další zápas Foto: Profimedia

Chimaev si stěžuje na nedostatek zápasů: „Proč pořád tak dřu?“, ptá se

Jakoby vedení UFC v čele s Danou Whitem nechtělo, aby hvězda Khamzata Chimaeva nadále stoupala. Neporažený bojovník, který ale na sebe kromě skvělých výkonů upozornil i několika excesy, naposledy zápasil v září 2022, kdy uškrtil prostořekého Kevina Hollanda. Od té doby jsme zaznamenali četné výzvy i spekulace o jeho působení v konkrétní divizi. Zápas ale stále nepřichází.

Nervóznímu Chimaevovi teď došla trpělivost a na Twitteru si postěžoval, že mu UFC nedodává zápasy. Jeho rozhořčení nad současnou situací ohledně jeho budoucnosti je evidentní.

„Nemám problém zápasit, kdyby mi dali jakýkoliv zápas, už bych se pral dávno, absolvoval jsem tolik tréninkových kempů a ani jeden zápas... Problém rozhodně není ve mně, připravoval jsem se v Dubaji, pak v Thajsku. Proč tolik makám, když stále nedostávám zápas? Nechápu... “

Jenže situace okolo Chimaeva je daleko složitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Jeho další působení v UFC má totiž silně politický podtext, což samozřejmě ze strany organizace není veřejně komunikováno. Chimaev se totiž dlouhodobě hlásí k čečenskému diktátorovi Ramzanu Kadyrovovi, který je všeobecně považován za velkou bezpečnostní hrozbu.

Samotný Chimaev navzdory obrovským sportovním kvalitám rozhodně není příkladným profesionálem, což například potvrdil šíleným převážením v rámci svého posledního zápasu. Jisté je, že by se 29letý fighter rád brzy propracoval k titulu. V jaké to bude divizi se však nechme překvapit, neporažený borec totiž nemá problém vyzývat kohokoliv od velteru po těžkou váhu. Na to, jak to s ním bude dále, si ale musíme ještě počkat.

Zdaleka nejvíce dosud Chimaevovi zatopil Brazilec Burns, který nebyl daleko od výhry.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Khamzat Chimaev

Mezi Procházkou a Chimaevem to vře! Dojde na vzájemný zápas?

V posledních dnech se rozhořel spor bývalých sparing partnerů Jiřího Procházky a Khamzata Chimaeva. Podrobnosti se dočtete v článku.

Dana White - Zdroj ČTK,AP,Amy Kaplan

Nevídaný skandál před UFC 279: Na hotelu se spustila obří mela

Ani slavné UFC se čas od času nevyhnou velké nepříjemnosti. To, co se však odehrálo v hotelu před nadcházejícím eventem šéf Dana White...