Hraj se sebou fér: Týden zodpovědného hraní - informace

Od pondělí 7. listopadu do neděle 13. listopadu probíhá druhý ročník Týdne zodpovědného hraní. Cílem je apelovat na hráče, aby hazard zůstal vždy pouze zábavou a předat důležité informace o daném tématu široké veřejnosti.

Týden zodpovědného hraní Foto: Zodpovednehrani.cz

Hraj se sebou fér: Druhý Týden zodpovědného hraní (7. - 13. 11.)

Kampaň Týden zodpovědného hraní probíhá po celý tento týden od 7. listopadu do 13. listopadu. Cílem je informovat širokou veřejnost o tom, jak správně pohlížet na hazard, a kde v případě potřeby najít užitečné kontakty. K dispozici jsou také výsledky studií a výzkumů.

Ať už se hráči věnují sázení v sázkové kanceláři (např. sázky na zápasy MMA), hraní pokeru, nebo třeba hraní v casinu (online i kamenném), vždy je důležité, aby se jednalo pouze o zábavu. A právě s tím je úzce spojený program zodpovědného hraní z dílny Institutu pro regulaci hazardních her (IPRH).

Celá akce má motto: Hraj se sebou fér. Tento slogan opět provází celý Týden zodpovědného hraní, který se poprvé konal v minulém roce. Kromě informování veřejnosti se samozřejmě soustředí i na samotné hráče, kterým tato kampaň ukáže, jak je důležité brát hazard jako formu zábavy a nikdy ne například výdělku.

A vždy je potřeba hrát zodpovědně. Podle mezinárodní studie pouze 1 až 3 % dospělé populace vykazuje známky ohrožení rizikovým hraním. I přes to se ovšem sázení, poker a hraní v casinu leckdy netěší příliš dobré pověsti. Zevrubná diskuze na toto téma je jedním ze styčných bodů programu ZH v roce 2022.

Do projektu Týden zodpovědného hraní je zapojeno IPRH jako pořadatel celé akce a opět se účastní i všichni největší partneři, kterými jsou Sazka a.s., Tipsport a.s., Chance a.s., Fortuna Game a.s. a mnozí další poskytovatelé.

sipka Pro kompletní informace navštivte: www.zodpovednehrani.cz

Týden zodpovědného hraní Foto: zodpovednehrani.cz

„Cílem této aktivity je otevřít dialog všech zainteresovaných stran a  informovat veřejnost o zodpovědném přístupu ke hraní, které má být především zábavou. Zároveň chceme ukázat hráčům, že pokud se ocitnou v rizikové situaci, kdy své hraní nemají zcela pod kontrolou, existuje řada možností, jak a kde vyhledat pomoc,“ řekl minulý rok Jan Řehola, ředitel IPRH.

V rámci probíhajícího Týdne zodpovědného je jedním z důležitých cílů dostat se ještě více do povědomí širokého spektra lidské společnosti. Být co nejvíce vidět a slyšet.

Týden zodpovědného hraní - besedy s odborníky a dny otevřených dveří v centrech i online webináře

V průběhu Týdne zodpovědného hraní se můžete podívat i na několik tématických webinářů, které proběhnou v několika městech po celé ČR. Jedním z nich je například debata o současné regulaci hazardních her v České republice.

Hraj se sebou fér - reklamní kampaň

Týden zodpovědného hraní bude provázet už zmíněné motto Hraj se sebou fér. Tento  a další podobné reklamní spoty tak uvidíme ve všech českých televizích.

Jak hrát zodpovědně? Hraj se sebou fér!

  • Nastavte si limity na sázky
  • Hrajte jen o peníze, které si můžete dovolit prohrát
  • Hrajte pouze po omezenou dobu
  • Hrajte jen v dobrém psychickém rozpoložení

1️⃣Co je Týden zodpovědného hraní?

Týden zodpovědného hraní je rozsáhlá informační kampaň na podporu prevence problematického hráčství hazardních her a informování veřejnosti o tématu jak správně přistupovat k hazardu.

2️⃣Kdy se koná Týden zodpovědného hraní?

Týden zodpovědného hraní proběhne od 7. listopadu do 13. listopadu. Akci organizuje Institut pro regulaci hazardních her. Ředitelem IPRH je Jan Řehola.


Dny otevřených dveří v adiktologických centrech - Týden zodpovědného hraní 2022 (program)

Součástí celé kampaně jsou i dny otevřených dveří adiktologických center, které mohou navštívit samozřejmě bezproblémoví hráči, ale i lidé, kteří tuší, že mohou mít s hraním nějaký problém, ať už nyní, nebo v budoucnu.

Organizace Kde Kdy
Prevent 99 České Budějovice 23.11. (online dotazy), 24.11.
Společnost Podané ruce Uherské Hradiště 23.11., 09:00 - 13:00
Znojmo 23.11., 12:00 - 15:00
Olomouc 23.11., 12:00 - 16:00
Brno 24.11., 13:00 - 17:00
Zlín 25.11., 10:00 - 14:00
Prostějov 25.11., 11:00 - 15:00
Zábřeh 25.11., 11:00 - 15:00
Vyškov 26.11., 09:00 - 13:00
Naberte kurz online na nabertekurz.cz po celý týden

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.