Italský zázrak se nekoná, Israel Adesanya titul obhájil

Galavečer UFC 263 nabídl rekordní porci zápasů s bodovým rozuzlením. A také nového šampiona! Brandon Moreno v rámci titulového duelu muší váhy šokoval svět, naopak Israel Adesanya po dominantním výkonu překvapení v hlavním zápase o titul střední váhy nepřipustil.

Adesanya obhájil titul proti Vettorimu Foto: Profimedia

Skvělý Adesanya porazil Vettoriho a Itálie na šampiona čeká dál

Kopy a ubráněné takedowny. Tento vítězný recept namíchal král střední váhy Israel Adesanya v úspěšné obhajobě s Marvinem Vettorim na UFC 263. Italský zápasník měl sice v zápase světlé momenty, na fyzicky i mentálně parádně připraveného Adesanyu si však nepřišel. Naopak postupně přicházel o přední nohu, kterou mu "The Last  Stylebender" postupně rozkopal pomocí lowkicků. V tomto případě nebylo o Adesanyově vítězství na body nebemenších pochyb.

Nate Diaz měl v posledním kole soupeře na lopatě, padl ale na body

Miláček fanoušků, legenda a gangstar v jedné osobě, Nate Diaz, si znovu svým výkonem podmanil svět MMA. S Leonem Edwardsem totiž předvedl strhující pětikolovou bitvu a v úplném závěru měl dokonce blízko k vítězství. Utkání plné typických gest ze strany Diaze však po velmi disciplinovaném výkonu vyhrál Leon Edwards na body, a potvrdil svůj lepší pohyb i přesnost úderů v zápase. Diaz tímto soubojem podtrhl tři dobře známé skutečnosti. Jeho zápasy mají vždy obrovský náboj, je prakticky neukončitelný – od Edwardse inkasoval obrovské množství tvrdých úderů. A v naprosto drtivé většině utkání prohrává utkání na body. Stejně jako tentokrát. V UFC však rozhodně neřekl poslední slovo.

Muší váha má nového šampiona, Moreno uškrtil Fugueireda

O prvotřídní senzaci se postaral mexický vyzyvatel o titul muší divize Brandon Moreno. Ve druhém kole totiž dokázal oblíbenou technikou Rear Naked Choke utáhnout Deivesona Figueireda a sebrat mu šampionský pás. Podceňovaný Moreno se tak stává vůbec prvním mexickým bojovníkem narozeným v přímo Mexiku, který dokázal na žebříčku UFC vystoupit až na vrchol.

Jedna z titulových odvet tak nabídla fantastický souboj s velkým příběhem v podání Brandona Morena. Ten byl dokonce v roce 2018 na chvíli z organizace UFC propuštěn, nyní se ale nesmazatelným písmem zapsal do historie.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

UFC 263 s titulovým zápasem Adesanya vs. Vettori

UFC 263: Adesanya vs. Vettori fight card a informace

Turnaj UFC 263 ⭐ nabídne hned dva titulové zápasy a návrat Natea Diaze. Podívejte se na kompletní informace, kurzy a návod ke sledování...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

UFC bojovnice Mackenzie Dern na váze

Váhové kategorie v MMA (Mixed martial arts) - ženy a muži

Bojovníci v MMA se rozdělují do několika váhových divizí.⭐ Podívejte se na kompletní seznam mužských i ženských váhových kategorií a další...