Jake Paul poprvé padl! Vyrovnaná bitva s Furym příliš neoslnila

Měl to být opět jeho den. Kontroverzní boxer Jake Paul se už viděl s dalším vítězným zářezem na své pažbě. Jenže tentokrát tvrdě narazil. Tady jsou podrobnosti.

Jake Paul nestačil na Tommyho Furyho Foto: Profimedia

Tommy Fury porazil Jakea Paula na body

Slibně rozjetý zápas se špatným koncem. I tak by se dal z pohledu Jakea Paula nazvat souboj s Tommym Furym, který se uskutečnil v neděli těsně před půlnocí našeho času v Saúdské Arábii. Problémové dítě do něj šlo jako kurzový favorit, po zápase ovšem vítězoslavně zvedl ruce nad hlavu jeho sok.

Zápas mezi Paulem a Furym obecně příliš krásy nenabídl a do boxerské TOP úrovně měl hodně daleko. Dalo se to ale čekat. Před zápasem panoval mezi oběma tábory velmi výživný trashtalk, a tak bylo jasné, že se určité napětí přenese i do zápasu. A přesně to se stalo. Průběh boje byl poznamenán častými klinči i nervozitou z obou stran. Ringový rozhodčí se musel činit.

Zahajovací kolo utkání vyšlo lépe Jakeu Paulovi, s přibývajícím časem mu ale Fury bral vítr z plachet a byl to naopak on, kdo působil svěžejším i sebevědomějším dojmem. Průběh zápasu i jednotlivých kol byl velmi vyrovnaný a do poslední vteřiny nebylo vůbec jasné, komu vítězství připadne. Tím spíš, když do té doby o něco lepší Tommy Fury v posledním kole na chvíli zaváhal, čehož Paul využil a přesným hákem s ním dokázal otřást.

Navzdory tomu však Tommy Fury zvítězil na body (split decision) a stále zůstává v kariéře neporažen. Po vyhlášení propukl u mladého Brita gejzír radosti. Obrovsky se mu ulevilo. Byl to totiž právě on, kdo byl ze sportovního hlediska pasován do role favorita, třebaže sázkové kurzy říkaly něco jiného.

Jake Paul po zápase hýřil pokorou, patrné ale bylo v jeho očích i velké zklamání. Kudy povedou jeho další kroky se však teprve uvidí. Že by to s boxem hodlal po tomto neúspěchu zabalit, se nejeví příliš pravděpodobně.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...

Šampion těžké váhy WBC Tyson Fury

Box - historie, pravidla a váhové kategorie

Box 🥊 je jedním z nejpopulárnějších bojových sportů na světě. Má spoustu fanoušků a točí se v něm obrovské peníze 💰. V tomto článku se...