Jan Voborník: Byl to pro mě jeden z nejtěžších zápasů kariéry

Podařilo se nám získat exkluzivní reakci Jana Voborníka, který rozhodcoval krvavou bitvu Kozma vs. Brito. Jak viděl zápas jeho očima se dočtete v článku.

MMA rozhodčí Jan Voborník Foto: Instagram/extremehobbytm

Rozhovor s Janem Voborníkem k hlavnímu zápasu Oktagon 37 v Ostravě

MMA rozhodčí Jan Voborník byl ústřední postavou hlavního titulového zápasu turnaje Oktagon 37 mezi Davidem Kozmou a Kaikem Britem. Opět se potvrdilo, že výkony sudích jsou často terčem až přehnané kritiky. Málokdo si ale uvědomuje, o jak těžkou  práci jde. Dechberoucí bitva Kozma vs. Brito toho byla jasným důkazem a "obraz hry" se měnil doslova každou vteřinu. Jak se na celou situaci dívá zkušený arbitr?

Můžete nám popsat, jak jste hlavní titulový zápas viděl ze svého úhlu pohledu a co se vám s přibývajícím časem honilo hlavou?

Co se mi honilo hlavou fakt nedokážu říct, a nebo možná: Nebyl čas na to přemýšlet o tom, co se mi honí hlavou.

Dokážete říct, jestli a případně jak velkou roli hrálo to, že vám David Kozma před zápasem kladl na srdce, ať nepřijde příliš brzké ukončení z vaší strany?

Jedinou roli, kterou to hrálo je asi to, že si David splnil rituálek a ujistil se, že ať se stane cokoliv tak ať rozhodčí nezruinuje měsíce jeho dřiny předčasným ukončením zápasu.

Bylo to celé vlastně o tom, že i při těch knockdownech byl pořád Kozma při smyslech?

Nebudu tvrdit, že to bylo celé o tomhle, nicméně je určitě třeba zmínit, že David jasně ukázal jak nebezpečnej dokáže být právě v situacích, kdy to pro neznalýho diváka už může vypadat i jako konec zápasu.

Byl to nejtěžší zápas vaší rozhodcovské kariéry? Případně jeden z nejtěžších? Nebo to vnímáte jinak?

Byla to neskutečná bitva. Pro mě jako rozhodčího, jistě jedna z nejtěžších na domácí scéně. Jsem fakt rád, že jsem ji nezničil tím, že bych ji ukončil dřív, než to z mýho pohledu už nešlo nechat běžet dál, aniž bych riskoval zbytečný zranění bojovníka.


„Jsem fakt rád, že jsem tuhle bitvu
nezničil předčasným ukončením“, J.V.


Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jan Voborník je předním českým MMA rozhodčím

Jan Voborník: Staredown jsem očekával. Vémola je profesionál

MMA rozhodčí Jan Voborník je jedním z těch, kdo mají dlouhodobě možnost pozorovat výkony i chování bojovníků pořádně z blízka, a proto jsme...

Highkick Kaika Brita

Rozhodčí Voborník na pranýři, názor nabídl i Patrik Kincl

Sobotní turnaj Oktagon 37 opět vzbudil velké emoce. Obrovsky diskutovaným tématem se stal výkon rozhodčího Jana Voborníka v hlavním zápase...