Jiří Procházka vysvětlil svoje „zvláštní pohyby“ v zápasech

Český samuraj Jiří Procházka je nekonečná studnice inspirace a zajímavých myšlenek. V obsáhlém rozhovoru se rozpovídal o dosud neprobíraných věcech. Co si myslí o četnosti testování USADA nebo trendu bizarních zápasů influencerů?

Jiří Procházka se v podcastu rozpovídal o zajímavých tématech Foto: Profimedia

BJP hostem podcastu: rameno, rehabilitace v USA i pohled na stravu a suplementaci

Samuraj Jirka Procházka je dobře známy i pro svoje hlubokomyslné rozpravy na všemožná témata. V podcastu pro Institut Moderní Výživy šampion UFC například prozradil, že jeho pravé rameno ovlivňovalo posledních 5 let mnohem více, než by si kdokoliv mohl myslet.

Vzpomínáte třeba na zvláštní chytání pravé rukavice v zápase s Volkanem Oezdemirem při premiéře v UFC? Ano, i tohle totiž podle nového Jirkova doznání souviselo s opotřebovaným ramenem, které v prosinci 2022 definitivně vypovědělo službu.

"Ano, přesně za tím bylo právě to rameno. Věděl jsem, že když jsem si mohl tu ruku správně napružit tak ten ramenní přitahovač, který byl out, mi umožnil dostatečně dynamický pohyb ruky směrem nahoru. Je to šílený, já vím.

Zároveň když jsem dal ruce dolů, tak jsem dokázal vnímat lépe všechny pohyby, protože veškerá energie se bere ze země... Nedokážu to asi úplně přesně popsat slovy. Moje obrana je v tu chvíli moje pozornost. Veškerý pohyb soupeře zaznamenávám díky tomuto mému specifickému postavení."

Řeč ale samozřejmě nebyla jen o ramenu, které se mimochodem překvapivě dobře hojí a Procházka, po 3 měsících od operace, koncem března začal s lehkým tréninkem.

Došlo i na téma influencerů v bojových sportech. V tomto ohledu se Jiří BJP Procházka do určité míry zastal bratrů Paulových, ale naopak razantně odmítl, že by influenceři bez přípravy a vztahu k boji tomuto sportu jakkoliv pomáhali.

Procházka je přesvědčen, že lidstvo samo časem přijde na to, že je to vlastně nežádoucí. Vrátil se také například k momentu, kdy zápasnice organizace Clash of the Stars na závěrečné tiskovce ukázaly své vnady. Toto se podle českého samuraje neslučuje s principy bojových sportů, byť si uvědomuje, že majitelé těchto organizací jsou zkrátka byznysmeni.

Možné následky testování USADA si uvědomil až po čase

Jedna z otázek respondentů mířila i neobvykle vysoký počet testů americkou antidopingovou agenturou USADA v minulém roce. Z dostupných informací totiž vyplývá, že právě Jiří Procházka byl zdaleka nejtestovanějším sportovcem v jejím programu. Činovníci známé a nesmlouvavé instituce si pro moč a krev přijeli hned 64x. Druhý v pořadí, jistý cyklista, byl přitom testován 29x.

"Když se na to podívám zpětně, tak si to uvědomuji až teď, že to mohlo mít nějaké následky... Přeci jen, když vám dvakrát týdně berou krev... Nevím no. S týmem jsme jim i psali, že to zavání šikanou. Pravdou je, že speciálně poté, co jsem získal titul, jsem to bral jako nutnou součást toho všeho. Nějak speciálně jsem to tehdy nevnímal. Ale po čase jsem si samozřejmě uvědomil, že je toho fakt hodně...

V zajímavém rozhovoru se také Procházka mimo jiné svěřil s tím, jak změnil díky zranění svůj pohled na regeneraci a správnou výživu, nebo jak přišel v USA k omrzlině na palci u nohy. Celý podcast si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Khamzat Chimaev

Mezi Procházkou a Chimaevem to vře! Dojde na vzájemný zápas?

V posledních dnech se rozhořel spor bývalých sparing partnerů Jiřího Procházky a Khamzata Chimaeva. Podrobnosti se dočtete v článku.

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.