Král McGregor překvapivě zaúřadoval! Ovládl prestižní anketu

McGregor zaznamenal v roce 2021 obrovský úspěch, navzdory porážkám v kleci. Prodejem své whiskey Proper Twelve se z něj stál nejlépe placený sportovec světa. A také respektovaný byznysmen. Na samotný vrchol žebříčku se dostal jako vůbec první MMA bojovník v historii.

Bojové sporty, UFC, box, Connor McGregor - Zdroj ČTK, PA, PA Wire Foto: ČTK/PA/PA Wire

Conor McGregor je nejlépe placeným sportovcem světa. První místo drží s brutálním náskokem

Messi, Ronaldo, Federer, nebo snad Hamilton? Kdepak! Nejlépe vydělávajícím sportovcům aktuálně vládne MMA zápasník Conor McGregor. Na nejvyšší příčku prestižního žebříčku ho vyšvihl prodej majoritního podílu své whiskey Proper Twelve. I ve světě smíšeného bojového umění zůstává jasně nejvýraznější postavou a neustále láme vlastní rekordy v prodejích PPV. Co na tom, že výkonnostně už začíná na UFC elitu ztrácet. Lidé ho milují. A Conor dokáže slávu a oddanost skvěle zpeněžit.

Když jsme v polovině března 2021 psali o prodeji Conorovi whiskey, málokdo, včetně legendárního fightera, tušil, že to bude to nejlepší, co se mu letos povede. Po lednové porážce s Dustinem Poirierem padl se stejným soupeřem i v následné odvetě a navíc si ošklivě zlomil nohu. V roce 2021 má tak odboucháno. V MMA i na poli byznysu.

Conor McGregor zvítězil v anketě o nejlépe placeného sportovce s celkovým příjmem 180 milionů amerických dolarů. Hned 158 milionů inkasoval za byznysové a marketingové aktivity. Druhý Lionel Messi i třetí Cristiano Ronaldo jsou s celkovými 130, respektive 120 miliony dolarů o parník pozadu. Slušný zásah!

Irská whiskey Proper Twelve je zkrátka trefou do černého. Potvrzují to odborníci na tento druh destilátu a dokresluje to i nevídaná suma, za kterou populární bijec svou whiskey odprodal. Vzhledem k tomu, že v UFC už to zdaleka není ono je dost možné, že se podobných projektů od něj dočkáme i v budoucnu.

Je velmi pravděpodobné, že ve světě financí zanechá podobně výrazný odkaz, jako ve sportu. Má k tomu velice slušně nakročeno. Vítězství v anketě, kterou dává každoročně dohromady americký časopis Forbes, budiž mu malou náplastí na bolavé rány během nepovedeného období sportovní kariéry.

TOP 10 NEJLÉPE PLACENÝCH SPORTOVCŮ SVĚTA
Pořadí Jméno Celkově ($) Plat ($) Spon./byznys ($)
1. Conor McGregor (MMA) 180 mil. 22 mil. 158 mil.
2. Lionel Messi (Fotbal) 130 mil. 97 mil. 33 mil.
3. Cristiano Ronaldo (Fotbal) 120 mil. 70 mil. 50 mil.
4. Dak Prescott (Am. fotbal) 107,5 mil. 97, 5 mil. 10 mil.
5. LeBron James (basketbal) 96,5 mil. 31, 5 mil. 65 mil.
6. Neymar (Fotbal) 95 mil. 76 mil. 19 mil.
7. Roger Federer (Tenis) 90 mil. 30 tis. 90 mil.
8. Lewis Hamilton (F1) 82 mil. 70 mil. 12 mil.
9. Tom Brady (Am. fotbal) 76 mil. 45 mil. 31 mil.
10. Kevin Durant (Basketbal) 75 mil. 31 mil. 44 mil.

sipka Nepřehlédni: Na žebříček nejlépe placených sportovců za rok 2020 se podívej ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.