KSW 79: Humburger urval doma vítězství, Hoškovi premiéra zhořkla

Historicky první turnaj organizace KSW na českém území je minulostí. Pojďte se podívat, co přinesl galavečer v liberecké Home Credit Aréně.

Jeden z vítězů večera Dominik Humburger Foto: KSW

Turnaj KSW 79 nabídl zajímavé srovnání s Oktagonem i horkokrevné polské fanoušky

Největší evropská organizace KSW si může odškrtnout další milník. V Liberci se v sobotu konal turnaj KSW 79, kterým tradiční značka oficiálně vstoupila na český trh. V hledišti se sice nějaké to volné místečko našlo, samotné zápasy ale rozhodně nenudily a vydařená byla i audiovizuální show.

Jako první bylo k vidění česko-slovenské derby Komuenha vs. Viszlay, který se protáhlo na celá tři kola. Díky skvěle načasovaným takedownům slavil cenné vítězství slovenský ranař Matyas Viszlay. Frederico Komuenha, který je mezi profesionály stále nováčkem v rozhovoru přiznal, že se už od rána necítil ve své kůži, což se na jeho výkonu v kleci projevilo.

Česká fighterka Petra Částková předvedla v jediném ženském zápase večera statečný výkon, na vynikající postojářku Natalii Krawiec to však nestačilo. Svěřenkyně trenéra Andrého Reinderse podlehla polské soupeřce na body a po zápase nebyla se svým výkonem vůbec spokojená.

O highlight večera se postaral Ramzan Jembiev, který ve druhém kole parádním highkickem knokautoval Murila Delfina. Video najdete na našem Instagramu zde. Na svůj debut v KSW nebude v dobrém vzpomínat český zápasník David Hošek, který čelil nesmírně kvalitnímu Andreasovi Gustafssonovi.

Švédský bijec dostal „Sparťana“ hned v prvním kole do defenzivy, ten ale předvedl velké srdce a prakticky do poslední vteřiny prvního kola se statečně bránil. Jenže právě v ten moment, současně se sirénou ohlašující konec prvního kola, rozhodčí poněkud kontroverzně zápas odmával, na základě neaktivní obrany na zemi. Hala nejprve ocenila tento verdikt hromovým pískotem, z opakovaných záběru bylo ale patrné, že ukončení zápasu bylo nejspíše v pořádku.

sipka Online report ze všech utkání KSW 79 najdete tady

O velký rozruch se postarali známí problémoví příznivci Arkadiusze Wrzoseka, kteří minulý rok řadili na turnaji organizace Glory v Holandsku. I tentokrát o sobě dali při nástupu svého hrdiny pořádně vědět, naštěstí ale zůstalo jen u hlasitého povzbuzování do půl těla.

Samotný duel Wrzosek vs. Možný nabídl asi nejlepší podívanou večera. Polský bijec po většinu utkání držel otěže pevně ve svých rukou, ve 3. kole šel ale nečekaně k zemi, když mu na bradě přistál tvrdý hák. Tomáš Možný ale tento knockdown nedokázal dotáhnout do vítězného konce a nakonec prohrál jednomyslně na body.

Dominik Humburger porazil Buena díky velmi dobré obraně proti takedownům

Nástup neporaženého Dominika Humburgera patřil k jednoznačně nejsilnějším momentům večera. Libereckého rodáka totiž doprovodili do klece zástupci armády ČR nesoucí českou vlajku. Odhodlání si „Hambáč“ přenesl i do klece a hned od začátku působil zdravě sebevědomím dojmem.

O jeho vítězství na body rozhodl především fakt, že skvěle odmítl většinu pokusů o takedowny, a když už jej Bueno na zem dostal, dokázal svěřenec Petra Knížete a Karlose Vémoly ihned vstát a těžit ze svého kvalitního postoje.

Český zápasník Dominik Humburger a Brazilec Jorge Bueno Foto: KSW

Několikanásobný šampion těžké váhy KSW Phil De Fries nedopustil v hlavním zápase večera žádné překvapení a Todda Duffeho ubil TKO už v prvním kole. I nadále se tak hledá vyzyvatel, který by dokázal Američanovi více zatopit. Bude to v budoucnu Michal Martínek, nebo snad Viktor Pešta? Nechme se překvapit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...

Jake Paul vs. Tommy Fury

Box: Jake Paul vs. Tommy Fury datum, kurzy, analýza a tip

Boxerský svět 🥊️ se momentálně upíná k několikrát odložené bitvě mezi Jakem Paulem a Tommym Furym.⚡ Na co si v tomto třaskavém utkání...