Lajoš Klein ukázal železné srdce, neměl ale na výběr

Slovenský zápasník Ľudovít Klein má za sebou čtvrtý zápas v UFC, ve kterém si připsal výhru na body proti Smithovi. Do zápasu ale málem nenastoupil.

Lajoš Klein promluvil o zranění před nedávným zápasem Foto: Instagram/lajosko.klein

Klein zranění tajil, pak si díky výhře řekl o novou UFC smlouvu

To, že zápasníci promluví o zranění až po zápase je poměrně běžná věc. Je to případ i slovenského borce Lajoše Kleina, který svůj nedávný zápas v UFC absolvoval se zlomeným prstem na noze. Ještě předtím, než si toto zranění na tréninku obnovil, kývl na nabídku ze strany UFC a vzal zápas tzv. na „short notice“ pouhý týden před konáním turnaje. Spolu se svým týmem zvažoval i variantu, že tento zápas nakonec zruší. Ze zámoří však přišla poměrně drsná zpráva.

První slovenský zápasník v UFC, Ludovít Klein, měl před posledním zápasem stávající smlouvy bilanci jedné výhry a dvou porážek, které navíc přišly v posledních dvou duelech. Jak velmi správně poznamenal Karlos Vémola ve videu na našem instagramovém profilu, Kleinův tým udělal chytrý krok a vzal zápas na turnaji UFC 272 na poslední chvíli. Právě tohoto gesta si přitom UFC obrovsky váží, což sám Terminátor na vlastní kůži při svém angažmá pocítil a pro náš web to exkluzivně potvrdil.

Jenže na posledním tréninku před odletem do Las Vegas si Lajoš Klein obnovil zranění prstu levé nohy. Šlo přitom o ten samý prst, který si zlomil v nepovedeném zápase s Mikem Trizanem. Prst bohužel ani tentokrát při jednom z kopů nevydržel a kůstka znovu praskla, což odhalil rentgen. Tým okolo Lajoše Klein vše komunikoval na dálku s UFC manažerem Danielem Rubensteinem, který ale narovinu řekl, že pokud Klein tento zápas zruší, další zápasy mu UFC velmi pravděpodobně nenabídne a rozváže s ním spolupráci.

Z tohoto důvodu se Lajoš rozhodl do USA odcestovat a do zápasu nakonec nastoupit. A dobře udělal! Do utkání s Devonte Smithem nastoupil s obandážovaným nártem, který měl způsobit umrtvení daného prstu na noze. S informací přišel web mmashorties.cz.

Budoucnost v lehké váze?

Lajoš Klein navzdory nepříjemnému zranění lépe zasahoval soupeře a nakonec si připsal nesmírně cenné vítězství na body. Právě díky tomu je podle všeho na stole nová smlouva, kterou by mělo UFC slovenskému bojovníkovi v nejbližší době předložit. Ještě však zbývá vyřešit jednu zásadní otázku. Lajoš a jeho tým vážně uvažují o změně váhové kategorie.

Poslední zápas se totiž odehrál v lehké divizi do 70 kilogramů, a na rozdíl od předchozích zápasů se Lajoš cítil výborně fyzicky, což se v průběhu duelu jednoznačně ukázalo. Podle trenérů by za vším mohlo být extrémní hubnutí do pérové váhy (66 kg) a s tím související úbytek sil už v začátcích zápasů. Vedle toho Lajoš potvrdil, že zápasy na short notice mu sedí. V podobné situaci totiž zvládl i svůj první zápas v organizaci, kdy fantasticky ukončil Shanea Younga z Nového Zélandu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.