Lengál si věří na Keitu a posílá mu drsný vzkaz

Znojemský ranař Vladimír Lengál dal o sobě v posledních týdnech pořádně vědět. Jeho devastující lokty naposledy odnesl zlomenou čelistí elitní slovenský zápasník Karol Ryšavý. Jaké jsou další plány vyhlášeného univerzála?

Vlado Lengál dal o sobě hodně vědět Foto: FABRIQ MMA

Nažhavený Lengál myslí na titul Oktagonu a vyzývá Losene Keitu

Málokterý výkon v poslední době obletěl bojovou scénu jako ten Vlado Lengála. Dva MMA zápasy během 14 dnů, dva drtivé knockouty loktem z otočky. Ten z turnaje FABRIQ MMA proti Karolu Ryšavému se přitom vůbec nečekal. Rázem je tu tak vážný uchazeč o titulový zápas. Výsledky spřátelené slovenské organizace se totiž přenášejí do žebříčku Oktagonu. A tam už si Vlado vyhlédl další oběť…

Parádní výkony Vladimíra Lengála samozřejmě nemohly uniknout ani naší pozornosti, a tak vám s ambiciozním, avšak pokorným bojovníkem, přinášíme exkluzivní rozhovor. Toho, že mu v posledních zápasech „vyšla karta“ si váží, avšak míří mnohem výš. S posilněným sebevědomím už zahájil lov na černého pantera Losene Keitu. „Věřím, že ten zápas můžu dostat. Jdu si pro titul!“, hlásí nekompromisně.

Co dál se mu aktuálně honí hlavou?

Vlado, jak s odstupem několika dní vnímáš vítězství nad Karolem Ryšavým?

Vítězství si užívám, jsem rád, že to padlo tak, jak jsem si představoval.

Dvě minuty a sedm vteřin. Tak málo ti stačilo na to, aby si ukončil v Trnavě na Fabriq MMA trojku váhy Karola Ryšavého. To je kratší doba, než kterou potřeboval aktuální šampion Losene Keita. Je právě on další, s kým by ses rád utkal?

Utkám se s kýmkoli, koho mi nabídnou, pokud ta nabídka bude pro mě přijatelná. A když chceš titul, tak musíš porazit všechny, takže Losene Keita, show must go on! I will beat you and title will be mine.

Věříš, že by si po posledních výkonech hned mohl dostat titulovou šanci? Probíhají už nějaká jednání o dalším zápase?

Věřím, Losene Keita dostal hned také titulovou šanci, a to po 1. zápase v Oktagonu. Příští týden mám s Ondrem jednaní, tak uvidíme. Jinak nabídky na titul už došly ze dvou organizací.

O tobě je známo, že se nebojíš žádné výzvy napříč několika bojovými sporty. Vnímáš to už teď tak, že si připravený na ty největší zápasy v rámci své MMA kariéry?

Jsem stále v přípravě a posouvám se. Teď je ten čas na ty největší výzvy v MMA!


Losene Keita, show must go on!
I will beat you and title will be mine.


Tvoje vítězství nad Karolem Ryšavým je o to cennější, že si ten zápas vzal 4 dny před turnajem. Šel si do toho s myšlenkou, že ti ten zápas může hodně dát, nebo si nad tím takto nepřemýšlel?

Přemýšlel jsem a spekuloval. Vyšlo to přesně tak, jak jsem si přál!

S Ryšavým si zápasil ve váze do 70 kg, přestože v MMA jsi spíše pérová váha. Po výhře si naznačil, že by si rád titul Oktagonu. Znamená to, že se chceš natrvalo usadit právě v lehké divizi?

Moje váhová divize, kde chci převážně bojovat je pérová váha (65,8 kg).

Když zůstaneme u Keity, už sis ho stihl analyzovat a nakoukat jeho zápasy? Vidíš, kudy by mohla vést cesta?

Nějak jsem ho nekoukal, viděl jsem ho 2x na živo a vím, že je striker. Což má své výhody i nevýhody. Vždy je cesta. Cesta je cíl. :)

Keita nedávno prohlásil, že si chce dojít i pro titul pérové váhy, ve které máš přeci jen více MMA zkušeností. Je ti váhovka jedno, nebo by si nějakou upřednostňoval pro tento duel?

Určitě váha 66 je ta, ve které chci převážně bojovat.

O svých kvalitách v postoji si několikrát přesvědčil. Fanoušky ale samozřejmě také zajímá, jak si na tom v boji na zemi. Obrana proti takedownům, kontrola i grappling. Jak vidíš svůj progres v této oblasti?

S trenérem Rudolfem Křížem (průkopníkem a úspěšným MMA zápasníkem) makáme na všech aspektech boje. MMA mě komplexně moc baví pořad se posouvám.

Máš v plánu i nadále kombinovat MMA s profi boxem, kde držíš neporazitelnost a titul národního šampiona?

Teď jdu obhájit titul národního šampiona a je stále v jednání boj o titul WBC. Více info budu vědět na konci listopadu. Poté se přizpůsobím.


Díky, že sis udělal čas na rozhovor pro FightLive.cz a ať se ti i nadále daří!

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný

Kdo je Ondřej Novotný a co všechno dělá?

Ondřej Novotný je promotér, spolumajitel a komentátor MMA organizace Oktagon. ✔️ Výčet toho nejzajímavějšího z jeho života jsme shrnuli v...

Bojovník lehké váhy Oktagonu Losene Keita

Losene Keita - životopis a zápasy MMA bojovníka

Je mladý, nespoutaný a extrémně kvalitní ✔️. V kariéře neporažený Belgičan s guinejskými kořeny Losene Keita ⚡ vlétl na půdu Oktagonu ve...

Jan Voborník je předním českým MMA rozhodčím

Jan Voborník: Staredown jsem očekával. Vémola je profesionál

MMA rozhodčí Jan Voborník je jedním z těch, kdo mají dlouhodobě možnost pozorovat výkony i chování bojovníků pořádně z blízka, a proto jsme...