Makhmud Muradov vysvětlil, proč už mu došla trpělivost

Kolem Macha Muradova je v posledních dnech pořádně rušno. Český Uzbek s nadšením oznámil datum i jméno soupeře pro přiští duel v UFC. A zároveň se rozpovídal o tom, proč už nebude nastupovat s českou vlajkou.

Mach Muradov v rohu Monstera, zdroj - OKTAGON MMA Foto: OKTAGON MMA

Muradov s českou vlajkou v UFC nastupovat nebude: „proč bych to dělal?“ ptá se bojovník

Vztah Macha Muradova k České republice dostává čím dál větší trhliny. Za všechno může nekonečná byrokracie, respektive neudělení trvalého pobytu v naši zemi. Nepříjemná kauza se přitom táhne více než 5 let. Muradov navíc v Česku dlouhodobě žije i trénuje a založil zde rodinu. Pohár trpělivosti ale nyní přetekl a u příležitosti oznámení dalšího zápasu definitivně končí s reprezentováním českých barev v UFC.

Uzbek s českým srdcem Makhmud Muradov má za sebou v UFC tři vítězné zápasy. Skvělé výkony mezi elitou v kombinaci s velkým dosahem na sociálních sítích mu vynesly novou lukrativní smlouvu na další 4 fighty. V tom nejbližším změří síly 28. srpna 2021 s velezkušeným wrestlerem Geraldem Meerschaertem. Stejně jako při posledním zápase v Abú Zabí, kde byla povolena pouze jedna vlajka, nebude ani tentokrát nastupovat s českou vlajkou, jako tomu bylo v minulosti.

„Česko mě trápí, a proto ho reprezentovat nebudu“

Aby totiž mohl dále zůstat v Česku a trénovat pod vedením trenéra Petra Monstera Knížete, musí 4x ročně absolvovat nepříjemné vyřizování víz. To mu podle vlastních slov pokaždé ukrojí 3-5 hodin času, což v přípravě vrcholového sportovce a otce od rodiny není zanedbatelný čas strávený na úřadech. Nejde přitom o občanství, o to Mach, jako hrdý Uzbek, nemá zájem.

Česká republika podle jeho vlastních slov zůstává jeho druhým domovem a obrovsky si váží všech lidí, kteří mu na jeho cestě MMA bojovníka pomáhají. Vzhledem k uvedeným problémům ale českou vlajku kolem jeho ramen už neuvidíme. A to je samozřejmě pro české MMA obrovská škoda!

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.