Mezi Procházkou a Chimaevem to vře! Dojde na vzájemný zápas?

V posledních dnech se rozhořel spor bývalých sparing partnerů Jiřího Procházky a Khamzata Chimaeva. Situace dokonce zašla tak daleko, že má čečenský vlk pro BJP datum zápasu.

Khamzat Chimaev Foto: Profimedia

Chimaev pálí do Jiřího Procházky a nabízí mu termín zápasu

Horkokrevný Khamzat Chimaev dává o sobě zase pořádně vědět. Tentokrát si nebral servítky s Jiřím Procházkou, jehož zisk titulu označil za velmi podivný. V pořadu novináře Ariela Helwaniho dokonce vyjádřil pochybnosti, jak někdo jako Jiří Procházka mohl získat šampionský pás UFC. Následovaly další osobní útoky a vynášení citlivých informací z prostředí gymu. Reakce ze strany českého samuraje na sebe logicky nenechala dlouho čekat.

"Chlape... kdo pořád dokola má potřebu hovořit o soukromých informacích z gymu, které se staly před 4 lety? Chlape, až tě potkám v budoucnu v kleci, tak se nebudu držet zpátky a ukážu ti svoji pravou sílu. Přestaň tolik mluvit o ostatních a soustřeď se na sebe."

Celá situace je samozřejmě o to pikantnější, že spolu Procházka a Chimaev v minulosti několikrát spárovali. Podle Khamzata měl navíc právě on na většině tréninků navrch a Jiřího několikrát utáhl. Jak moc se ale tyto poznámky blíží pravdě, se můžeme jen domnívat.

Khamzat Chimaev na Jiřího vzkaz na Instagramu pohotově zareagoval a nabídl českému bojovníkovi termín zápasu. Spekuluje se, že by se na začátku léta mohlo UFC vrátit do Švédska, a právě tady by se Chimaev rád s Procházkou utkal. Chimaev navzdory svému původu dlouhodobě žije a trénuje právě ve Švédsku, konkrétně ve vyhlášeném All Stars Gymu, kam za přípravou opakovaně jezdí i domácí borci.

I přes trashtalk a osobní útoky není zápas Procházka vs. Chimaev příliš pravděpodobný. Zatímco BJP se výhradně soustředí na polotěžkou váhu, Chimaev pendluje mezi velterem a střední divizí. Hlavně ale toto utkání nedává příliš smysl z pohledu UFC, neboť záměrem organizace je oba bojovníky spíše budovat pro velké zápasy, než je v tuto chvíli stavět proti sobě.

Chimaev má evidentně o zápas s Procházkou zájem, podobný krok by ale z české strany byl spíše překvapivý. BJP se teď primárně soustředí na rehabilitaci a vhodné zařazení do plnohodnotného tréninku po zranění ramene. Podle aktuálních informací to vypadá, že by se do zápasu o titul polotěžké váhy mohl postavit v srpnu, či září.

Chimaev vyzval Procházku Foto: Instagram/Khamzat_Chimaev

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...

Jon Jones bojuje v UFC

Jon Bones Jones - životopis, statistiky a zápasy v UFC

Američan Jon Jones je považován za nejlepšího MMA bojovníka na světě. ✨ Seznamte se s hvězdným fighterem, jehož životopis přitahuje...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.