Michal Martínek: „Budu se snažit udělat atraktivní zápas“

Oblíbeného Černovouse čeká 24. 4. další zápas v ruské organizaci ACA. Michal nám v rozhovoru přibližuje svoji aktuální přípravu a vracíme se i k jeho premiéře s Danielem Jamesem, kde byl kousek od vítězství.

Michal Martínek má před sebou druhý zápas v organizaci ACA Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia.cz

ROZHOVOR s Michalem Martínkem o jeho druhém soupeři v ACA i o tom, v čem se liší příprava

Ahoj Michale, děkujeme ti, že sis udělal v závěru přípravy čas na rozhovor pro náš web FightLive.cz

Fight-Live: Vraťme se na skok k tvému dosud poslednímu a zároveň premiérovému vystoupení v organizaci ACA. O výhru proti Danielu Jamesovi tě dost možná připravil gong ukončující 1. kolo. Je pro tebe lepší načasování úderů ponaučením pro nadcházející duel, nebo to byla spíš situace, která vyplynula z průběhu zápasu?

M: Nejde o lepší načasování. Snažil jsem se na něj dostat celé kolo, ale někomu, kdo má 2 metry, 132 kilo a rozpětí paží 210 cm, není jednoduché dostat se do slabin. Pracoval jsem na tom soustavně a dělal vše proto, abych dokázal ukončit. Ano moc nechybělo, stačilo pár úderů, byl nahulený… Ale na to se nehraje. Byl jsem až moc hrrr dopředu a nestihl jsem se dodýchat do druhého kola.

Fight-Live: Tvůj příští soupeř, litevský bojovník Tomas Pakutinskas, má odzápaseno 35 zápasů, což je ve 34 letech solidní porce. Je to pro tebe o to větší motivace porazit takto zkušeného borce, nebo větší zápasovou praxi na straně soupeře nevnímáš?

M: Je to pro mě stejná motivace, jako každý jiný zápas. Dnes už nehledím na to, jakou kdo má minulost a zkušenost, protože sám vím, jak na tom jsem momentálně já. Trénuji v silném gymu, potkávám se s nejlepšíma borcema naší scény. Trénuju taky často a pravidelně v Ankosu v Polsku, což je nejsilnější tamní gym. Hlavní moji sparingové jsou Tybura a Andryszak, takže tady není prostor si z někoho dělat obavy.

Fight-Live: Polovina všech jeho zápasů skončila na submisi s lehce pozitivním skóre pro tvého příštího vyzyvatele. Ty máš za sebou ale tvrdé sparingy v Reinders Gymu a polském Ankosu s elitními wrestlery jako jsou Karlos Vémola, Jirka Procházka nebo Miloš Petrášek. Věříš, že na zemi by mohla vést cesta k vítězství?

M: Budu se snažit udělat atraktivní zápas se vším všudy. Cítím se silný nahoře i dole momentálně…


„Minulost a zkušenosti soupeře neřeším. Sám vím, jak na tom jsem“. Říká Michal Blackbeard Martínek


Fight-Live: Premiéra v ACA nevyšla ani tvému příštímu soupeři, který odstoupil po prvním kole pro zranění, které mu přivodil tvrdý round kick. To se zase tak často nevidí. Ukazuje to na soupeřovu slabinu, například menší psychickou odolnost?

M: Nevím, co si o tom mám myslet. Odešel s úsměvem na rtech, což se fakt často nevidí. Má silné 1. kola, ale v dalších vidím rezervy a nechutná mu tlak.

Fight-Live: Tvoji obrovskou zbraní je skvělý pohyb v postoji s poměrně nečitelnými údery, což pocítil i Daniel James. Tentokrát tě ale čeká pravděpodobně svižnější tanec, než se statickým Jamesem. Když by si měl vypíchnout jednu zásadní věc, v čem se lišila příprava na oba zápasy, co by to bylo?

M: Zásadní změna je, že nemusíme lapovat na štaflích. Utkám se s borcem, co má jen o pár kilo víc a je vysoký jako já, takže tato příprava je v tomto ohledu snazší. Zároveň je ale tvrdší, než minule. Hodně věcí jsem změnil a zařadil nové prvky do tréninků.

sipka ZDE NAJDEŠ PROFIL A STATISTIKY MICHALA MARTÍNKA

Fight-Live: Jak to máš s váhou a s kolika kilogramy hodláš jít do zápasu? Asi se nedá počítat, že by si byl těžší, než soupeř…

M: Soupeř bude pravděpodobně těžší… V minulém zápase mi po Covidu padla váha o 4 kg a nešlo to uregenerovat zpět. Teď je to jiné.

Fight-Live: Zažil si někdy, aby měl fighter z prvních 10 zápasů profi kariéry 9 porážek?

M: To jsem nezažil. Svědčí to o tom, že rád bojuje, což je chvályhodné a hlavní.


Doufáme a věříme, že se o další červené políčko v jeho statistikách postaráš právě ty na turnaji ACA 122 už 24. dubna 2021. Držíme ti pěsti, jak to jen jde a ať se ti v závěru přípravy i samotném zápase vydaří všechno tak, jak si přeješ. Šťastnou cestu do Běloruska, ještě jednou díky za rozhovor a taky skvělou reprezentaci českého MMA ve světě! Díky.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Michal Martínek bude bojovat na turnaji ACA 122

ACA 122: Michal Martínek vs. Tomas Pakutinskas datum, kurzy

Michal Martínek má před sebou další zápas. ▶️ Na turnaji ACA 122 se 23. dubna utká s Tomasem Pakutinskasem. ⚡ Podívejte se na informace a...

Michal Martínek v Oktagonu

Michal Blackbeard Martínek - životopis a zápasy MMA bojovníka

Michal Blackbeard Martínek ⚡ je přední český zápasník a bývalý šampion těžké váhové kategorie organizace Oktagon MMA. Aktuálně nastupuje v...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...