O titulovou šanci v UFC se hlásí zajímavý aspirant

Nablýskaný titulový pás organizace UFC by rád přidal do své sbírky jeden z možných titulových vyzyvatelů ve střední váze. Kdo by mohl být příští soupeř šampiona Adesanyi?

Dricus Du Plessis má blízko k titolovému zápasu Foto: Profimedia

Rušno ve střední váze UFC: Adesanya se ohradil proti slovům Du Plessise

Ve střední divizi se rýsuje nový potencionální vyzyvatel pro titulový souboj. Jihoafričan Dricus Du Plessis ještě nepoznal v UFC hořkost porážky a jeho aktuální vítězná série čítá dohromady 7 zářezů. Bude to stačit na titulovou šanci? Vše je v rukou vedení UFC. Pravdou ale je, že skvostná bilance 19-2 Dricuse Du Plessise budí respekt.

29letý jihoafrický zápasník patří momentálně k tomu nejzajímavějšímu, co střední váha UFC nabízí. A už se stihl i popíchnout s Israelem Adesanyou skrze sociální sítě. Velký rozruch vyvolalo Du Plessisovo tvrzení, že se může stát prvním skutečně africkým šampionem UFC. Těmito slovy se samozřejmě dotkl jak Israela Adesanyi, tak Kamaru Usmana.

sipka Vyzvedněte si bonus na sázení za snadnou registraci ZDE

V pořadu MMA Hour novináře Ariela Helwaniho toto vyjádření korigoval ve smyslu, že on dlouhodobě žije a trénuje na území Afriky, zatímco zmínění dva šampioni nikoliv. A v tom má pravdu. Israela Adesanyu ale tato slova dopálila a Du Plessisovi vzkázal, že dříve, či později „potáhne jeho mrtvolu přes Jižní Afriku“. Zároveň ale dodal, že k tomu, aby měl někdejší přemožitel Roberta Soldiče z dob působení v KSW, nárok na titulovou šanci, musí ještě něco ukázat.

Du Plessis přitom v posledním zápase porazil Derecka Brunsona a předtím i Darrena Tilla. Mnoho fanoušků a odborníků tvrdí, že jeho zápasy nepatří k těm úplně nejatraktivnějším, což je poněkud zvláštní vzhledem k tomu, že 18 z 19 soupeřů ukončil před limitem (8 KO/TKO, 10 submisí). Na základě svých výsledků je nepochybně legitimním uchazečem o titulový duel.

Teď však řeší i jiné starosti. Nedávno podstoupil operaci nosu, respektive si nechal upravit dutiny, což ho dlouhodobě omezovalo v dýchání. Jeho návrat se odhaduje na červen / červenec, což je teoreticky také termín pro další obhajobu Israela Adesanyi. Původně se také spekulovalo, že by tento duel mohl být hlavní ozdobou UFC turnaje právě na území Afriky.

Du Plessis ovšem jasně zdůraznil, že galavečer se zde bude konat zřejmě až ke konci letošního roku, což je pro něj dlouhá doba bez zápasu. Reálnější je tak v tuto chvíli scénář ještě jednoho utkání před případným soubojem o titul s Adesanyou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Pereira opouští střední váhu UFC

Potvrzeno: Bývalý šampion míří do Procházkovy divize

Je to krok, který se dal očekávat. Polotěžká váha UFC se musí mít pořádně na pozoru. Přichází hrozba, kterou je potřeba brát nanejvýš...

Kevin Holland dal o sobě zase vědět

Nedá si pokoj! Divočák Kevin Holland opět rozpoutal hádku

Američan Kevin Holland je nepolepšitelný provokatér. Jeho chování a peprný slovník opět vyvolaly rozruch. V Miami si vzal na mušku známého...