Obrovská smůla a zklamání. Bledé těsně unikla smlouva s UFC

Bohužel ani tentokrát se Česko dalšího zástupce v nejlepší světové MMA lize nedočkalo. Tereze Bledé chyběl kousíček, nakonec se ale vrací s prázdnou. Podrobnosti v článku.

Tereza Bledá v Dana White's Contender Series - Zdroj ČTK,AP,Amy KaplanIcon,Sportswire Foto: ČTK/AP/Amy KaplanIcon/Sportswire

Bledá vyhrála na body, ale smlouvu nezískala. White byl nekompromisní

Vztek, smůla, hořkost a zklamání. Přesně takové pocity nyní převládají u české bojovnice Terezy Bledá, která měla v noci z úterý na středu šanci získat smlouvu s UFC skrze Dana White’s Contender Series. Bohužel se to však nepodařilo.

Zápas Bledé s Brazilkou Maiou měl prakticky od začátku do konce jednoznačný průběh. Šampionka organizace Oktagon a v kleci stále neporažená Tereza Bledá si šla jasně za svým cílem. Ukončení soupeřky i přes enormní snahu ale z její strany nepřišlo, byť rozhodčí zápasu několikrát pohybem naznačoval, že chce duel předčasně ukončit kvůli drtivému tlaku Bledé. Maia se však pokaždé z kritické situace až zázračně dostala.

Nejblíže byla Bledá vítězství před limitem ve třetím kole, kdy její koleno přístálo na solar brazilské soupeřky a ta se poroučela k zemi. Následná sprcha úderů ale potřebnému ukončení nevedla. Bledá zvítězila jednomyslně na body, avšak ihned věděla, že by to nemuselo stačit. A to se potvrdilo.

Při rozdávání kontraktů na poturnajové tiskové konferenci začal Dana White právě u Terezy:

"Tereza šla do zápasu jako velká favoritka, ale v samotném utkání tolik nedominovala, protože se zápas odehrával hlavně v klinčích a na zemi. Je velmi mladá a řekl bych, že ještě potřebuje nasbírat další zkušenosti."

Ze slov šéfa UFC bylo jasně patrné zklamání z výkonu a také z očekávaného ukončení, které ale bohužel pro české barvy nepřišlo. Přitom trend z posledního období ukazoval na to, že vítězové a vítězky zápasů v DWCS jen velice málokdy nezískají smlouvu. Tohle byl bohužel ten případ.

Se svým výkonem není spokojená ani sama Tereza Bledá, která chtěla soupeřku ukončit v prvním kole. Slabou náplastí ji může být fakt, že prodloužila sérii neporazitelnosti a vzhledem ke svému věku (20 let) má celou kariéru teprve před sebou. Podobně jako u Matěje Peňáze také u ní bude záležet, jak se s hořkým neúspěchem popasuje.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Mate Kertesz poráží Christiana Jungwirtha na split decision, OKTAGON MMA

Jak se boduje v MMA? Varianty a kritéria bodového rozhodnutí

V tomto článku rozebíráme, jakým způsobem se boduje MMA zápas ☝. Jaké jsou varianty bodového rozhodnutí 🖊️ a co se v průběhu boje považuje...