Oktagon má nového šampiona, Mackovi to nevyšlo ani na třetí pokus

Oktagon 38 v O2 Areně uzavřel nabitý rok 2022. K vidění bylo několik překvapivých výsledků a znovu padlo několik tvrdých KO. Podrobnosti se dočtete v článku.

Gustavo Lopez je novým šampionem organizace Oktagon MMA Foto: OKTAGON MMA

Improvizovaný Oktagon 38 se vydařil. K vidění bylo i jedno z nejrychlejších KO roku

Galavečer Oktagon 38 přišel o hlavní taháky, přesto nezklamal. Fanoušci vytvořili v pražské O2 Aréně skvělou atmosféru, a tak kalendář turnajů organizace Oktagon MMA nabídl velice důstojnou tečku za končícím rokem.

Řada českých borců na tento turnaj nebude vzpomínat v dobrém. Do zástupu poražených se tentokrát zařadili Kuba Dohnal, Matúš Juráček, nebo Dan Škvor. Poslední dva jmenovaní navíc vyfasovali nesmírně tvrdé knockouty, což se zejména v případě Škvora rozhodně nečekalo. Zkušený zápasník ovšem pobyl s Yorickem Montagnackem v kleci jen 38 vteřin, než inkasoval čistý úder na bradu a poroučel se bezvládně k zemi.

To Matúš Juráček měl svůj zápas s Alexem Lohoré "rozehrán" podstatně lépe, na začátku třetího kola ale přišel osudný okamžik, který velmi dobrý výkon rázem proměnil v brutální KO z díly Da Killa Kinga Lohorého. Návrat do velteru se v jeho podání podařil na výbornou.

"Pohádku na dobrou noc" ale recitovali i známé domácí tváře. Pověstné granáty Radovana Úškrta tentokrát pocítil Ole Magnor, přestože sám nebyl v úvodu daleko od senzačního vítězství. Slovenský lovec však skolil další kořist a po utkání se přihlásil o místenku v Tipsport GameChangeru. Vítězný návrat do Oktagonu si odbyl i Matěj Peňáz, který rovněž v prvním kole skolil knockoutem Brazilce dos Santose.

sipka Podívejte se na průběh všech zápasu turnaje Oktagon 38

Filip Macek nestačil na Gustava Lopeze a sen o titulu se mu opět rozplynul

Zřejmě největším smolařem večera se však stal Filip Macek. Ten stál před svou třetí titulovou výzvou, i tentokrát mu ale šampionský pás zůstal zapovězen. Veterán UFC Gustavo Lopez vzal českou bantamovou jedničku brzy na zem a jako skvělý grappler si tam počínal znamenitě i trpělivě.

Pár vteřin před koncem prvního kola nasadil svoji oblíbenou a velmi silnou gilotinu, kterou Máca prakticky ihned odklepal. Gustavo Lopez je novým prozatímním šampionem bantamové váhy a do budoucna se můžeme těšit na jeho duel s Jonasem Magardem. Ten by se podle slov promotérů mohl vrátit dřív, než se čekalo.

Zklamaný Filip Macek ze sebe na tiskové konferenci jen těžko soukal slova. Z jeho úst ovšem zaznělo, že neví, zda nenastal čas věnovat se něčemu jinému. Věřme, že tato reakce byla pod vlivem bezprostředních pozápasových emocí. Na celou poturnajovou tiskovou konferenci se můžete podívat zde.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Poslední Čech v pyramidě David Kozma

Oktagon Tipsport GameChanger: 16 vyvolených v boji o 25 milionů [aktualizováno]

Je to projekt, jaký na domácí scéně nemá obdoby ☝. Ve hře jsou peníze, ze kterých se vám zatočí hlava. A hlavně bojovníkům! Tady se jsou...

Matěj Peňáz je jedním z největších českých MMA talentů

Matěj Peňáz - životopis a zápasy bojovníka MMA, statistiky

Matěj "MONEY" Peňáz🤑 je český zápasník, který se postupně z postojových disciplín natrvalo usadil v MMA. 🧨 V 25 letech má to nejlepší...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...