Oktagon rozhodl, jak to bude s hlavním zápasem

Organizace Oktagon MMA už vydala prohlášení, jakým způsobem rozlouskla zapeklitý rébus okolo nesplnění váhového limitu Karlose Vémoly. Zápas se v sobotu uskuteční. Má však několik výrazných „ALE“.

Milan Ďatelinka vs. Karlos Vémola při staredownu Foto: OKTAGON MMA

Karlos Vémola nesplnil váhový limit a přišel tím o titulový pás střední váhy organizace Oktagon

Pravidla jsou pravidla. A ta by se neměla měnit ani porušovat. Tímto očekávaným způsobem přistoupila organizace Oktagon k situaci okolo hlavního zápasu mezi Karlosem Vémolou a Milanem Ďatelinkou. Šampionský pás je momentálně bez majitele. Co všechno to znamená pro zítřejší zápas?

MMA - sleduj průběh zápasu zde

„Velmi nezvyklá situace, kterou dokážeme spočítat na prstech jedné ruky“. Začal svoje prohlášení promotér Ondřej Novotný, který později celou situaci rozklíčoval. Jelikož český Terminátor převážil o 0,6 kg v situaci, kdy vzhledem k titulové obhajobě není přípustná žádná odchylka, přišel tím o titulový pás střední divize.

Ve hře ještě přicházela teoreticky v úvahu pozdější korekce váhy, kterou ale pro ohrožení zdraví Karlose Vémoly vyloučil doktor a s okamžitou platností zastavil další shazování.

V zápase Vémola vs. Ďatelinka se pro slovenského vyzyvatele nic nemění. V případě výhry získá titul on. Zvítězí-li v tomto superfightu Karlos Vémola, šampionský pás zůstane bez majitele a titul nezíská nikdo.

Byť jde o velmi ojedinělou situaci, relativně nedávno byla k vidění v nejlepší organizaci světa UFC. Na konci roku 2020 převážil váhový limit šampion muší váhy Deiveson Figueiredo a rovněž tím přišel o možnost obhájit svůj titulový pás.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola bude obhajovat titul na Oktagonu 22

Oktagon 22: Vémola vs. Ďatelinka: informace, datum a fight card

Turnaj Oktagon 22: Vémola vs. Ďatelinka 🧡 proběhne už 27. března. ⭐ V akci uvidíme i Alexe Lohorého. Podívejte se na kompletní informace a...

Bojové sporty, MMA, Karlos Terminátor Vémola a prince Aounallah - ČTK, Černý Vít

Ďatelinka krotí vášně po vážení: „zápas určitě bude“

Bojovníci mají za sebou tradiční páteční oficiální vážení před nadcházejícím turnajem Oktagon 22. Váha tentokrát nepříjemně pozlobila Jana...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...