Petr Yan je opět šampionem bantamu. Co vzkázal Sterlingovi?

Ruský zápasník Petr Yan si na UFC 267 došel pro titul prozatímního šampiona bantamové váhy. S Cory Sandhagenem předvedli neuvěřitelnou přestřelku!

Petr Yan získal prozatímní titul bantamové váhy Foto: Profimedia

Yan je prozatímním šampionem bantamové divize, Sandhagen kouše další pětikolovou porážku

Zápas večera! To byl bez nadsázky fantastický duel na 5 kol mezi Petrem Yanem a Cory Sandhagenem na UFC 267. Ještě v polovině zápasu to byla neskutečně vyrovnaná válka, poté ale otěže zápasu přeci jen čím dál více přebíral rodák ze Sibiře.

Petr Yan potvrdil roli favorita a proti vysokému a atleticky skvěle vybavenému Sandhagenovi si připsal výhru na body. Je tak novým prozatímním šampionem divize do 61 kilogramů.

Samotný zápas se nesl ve znamení vysoké školy strikingu a skvělého pohybu z obou stran. Zatímco Sandhagen skvěle úhloval, ústupoval a uhýbal do stran, Yan držel po většinou střed klece, čímž vyvíjel na soupeře neustálý tlak. Američan se kromě svých typických naskočených kolen pokoušel také o takedowny, které ale ani v jednom případě nebyly úspěšné. Naopak Yan těžil z vynikající fyzické kondice, tvrdých roundkicků i loktů z otočky. Nejblíže ukončení měl zápas ve třetím a čtvrtém kole, ze všech kritických situací se ale Sandhagen dokázal dostat.

Nakonec však musel vypít pomyslný "kalich hořkosti" až do dna, neboť podruhé během posledního půl roku prohrál v pětikolovém zápase na body.

Petr Yan v pozápasovém rozhovoru mluvil o tom, že jeho další zápas bude buď s "klaunem Sterlingem", nebo T. J. Dillashawem, který je ovšem aktuálně po operaci kolene a jeho rekonvalescence se protáhne. Podle všeho to tedy vypadá, že se začátkem příštího roku dočkáme peprné titulové odvety mezi Yanem a Sterlingem.

sipka NA PRŮBĚH VŠECH ZÁPASŮ HLAVNÍ KARTY UFC 267 SE PODÍVEJ ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jan Blachowicz je v souboji s Gloverem Teixeirou velkým favoritem

UFC 267: Blachowicz vs. Teixeira - datum, karta, livestream

Extrémně zajímavý turnaj✨ z pohledu českého fanouška se nezadržitelně blíží! Na turnaji UFC 267 v Abu Dhabí se v nové roli představí i Jiří...

Glover Teixeira se stal šampionem

Obrovské překvapení! Teixeira ve druhém kole uškrtil Blachowicze

Měla to být jasná záležitost. Brazilský veterán Glover Teixeira ale v titulové bitvě zcela zastínil Jana Blachowicze a ve druhém kole si...

Petr Yan

Petr Yan - životopis a zápasy MMA bojovníka

Petr „No Mercy“ Yan🧨 je ruský MMA zápasník – jedna z největších hvězd⭐ současného světa smíšených bojových umění. Je bývalým šampionem...