Potvrzeno: Bývalý šampion míří do Procházkovy divize

Je to krok, který se dal očekávat. Polotěžká váha UFC se musí mít pořádně na pozoru. Přichází hrozba, kterou je potřeba brát vážně. Více v článku.

Alex Pereira opouští střední váhu UFC Foto: Profimedia

Brazilec Pereira míří do polotěžké váhy UFC

UFC zápasníci ve váze do 93 kilogramů mají mezi sebou novou akvizici. Brazilský bojovník Alex Poatan Pereira (7-2) se rozhodl postoupit do vyšší váhové kategorie. Sled posledních událostí i jeho fyzické proporce tomuto kroku jednoznačně nahrávaly. Jak bude vypadat jeho projev v porovnání s Procházkou, Rakičem či Hillem?

Člen domorodého kmene Alex Pereira prožívá turbulentní období. V polovině listopadu nejprve vybojoval titul střední váhy, ten však v odvetném utkání s Israelem Adesanyou zase ztratil. A navrch inkasoval brutální KO.

Vcelku logický krok na sebe nenechal dlouho čekat. Pereira přestupuje o váhu výše a nyní bude zápasit v divizi do 93 kilogramů. Právě zde ještě nedávno bojoval i jeho mentor, trenér a blízký přítel, Glover Teixeira, který má přímé srovnání s Jirkou Procházkou, Blachowiczem a dalšími ze špice žebříčku. Tyto poznatky se budou nepochybně hodit.

O přesunu Pereiry do polotěžké divize mluvili na tiskovce po turnaji UFC 287 Dana White, či Israel Adesanya. Opětovný král střední váhy popřál všem nadcházejícím soupeřům Alexe Pereiry v polotěžké váze hodně štěstí a vzkázal, že to s ním rozhodně nebudou mít snadné.

A s kým by se mohl Pereira utkat v nejbližším zápase? Variant je hned několik. Rozhodně by však mělo jít o jméno z TOP 10 žebříčku. Nabízí se například rozjetý Nikita Krylov, či nevyzpytatelný Johnny Walker. To jsou však v tuto chvíli spekulace.

Odhadovaný termín návratu Alexe Pereiry je srpen / září. Jeho tělo a hlava si po tvrdé porážce nyní potřebují odpočinout. Dobrá zpráva ale je, že ho v budoucnu nečeká drastické shazování, což je naopak pro jeho organismus velmi pozitivní zpráva.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...