Přehlídka KO 2. díl: TOP 10 knockoutů v UFC za rok 2022

V minulém roce bylo v UFC k vidění spoustu parádních ukončení a vybrat desítku těch nejlepších rozhodně není jednoduché. Které knockouty se zapsaly do paměti fanoušků nejvíce?

Leon Edwards knockoutoval Kamaru Usmana Foto: Profimedia

TOP 10 nejlepších UFC KO roku 2022: neuvěřitelný front kick i pekelný loket z otočky

Organizace UFC sestavila žebříček deseti nejlepších knockoutů za rok 2022. Při pohledu na chirurgicky přesné údery a kopy se tají dech. V celé řadě případů si navíc památné KO připsali papíroví outsideři zápasu, což z daného momentu dělá ještě větší senzaci. Sledujte všechny turnaje UFC živě a zdarma ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Nigerijská noční můra jménem Leon Edwards

Nejlepší knockout roku 2022 má na svědomí jistý Leon Edwards. A nutno říci, že tohle KO aktuálního šampiona velterové váhy se bude jen těžko překonávat. Příběh hollywoodských rozměrů započal už na konci roku 2015, kdy Edwards prohrál v prvním vzájemném duelu s Kamaru Usmanem jednomyslně na body.

Po necelých 7 letech si spolu střihli odvetu. Výsledek šokoval celý svět. Angličan i tentokrát tahal prakticky celých 5 kol titulového zápasu za kratší konec provazu. Nedařilo se mu najít recept na skvěle takticky i fyzicky připraveného Usmana.

Jenže 56 vteřin před koncem utkání to přišlo. Překvapivý a fantasticky načasovaný highkick Leona Edwardse poslal do té doby neohroženého šampiona a jedničku P4P žebříčku do říše snění. Celá situace byla o to bláznivější, že rozhodující kop přišel z čista jasna, bez předchozí kombinace úderů.

Jeden čistý high kick kompletně změnil průběh celého utkání. Usman ztratil vše, co v UFC dlouhé roky budoval a zaknihoval vůbec první porážku v lize mistrů MMA. Podceňovaný a v odvetném utkání bezradný Leon Edwards připnul titulový pás a nesmazatelně se zapsal do historie UFC.

Zajímavostí a velkým paradoxem je fakt, že právě Kamaru Usman má podle UFC na svědomí nejlepší KO roku 2021. To přišlo v duelu s Jorge Masvidalem, kterého Kamaru uspal tvrdým hákem po minutě druhého kola. Do povědomí českých fanoušků se ale v roce 2021 samozřejmě zdaleka nejvíce zapsal loket z otočky z dílny Jiřího Procházky, který na dlouhou dobu přerušil kariéru Dominicku Reyesovi.

sipka Podívejte se na TOP 10 událostí v bojových sportech za rok 2022

Mezi ženami se o nejbrutálnější KO roku 2022 postarala 32letá Angličanka Molly McCann. Její nečekaný loket z otočky odnesla Brazilka Luana Carolina. Američan Michael Chandler si v květnu 2022 připravil pro fanoušky pravděpodobně nejlepší spodní kop na bradu (Front Kick) v historii organizace. Na začátku druhého kola jeho úmysl nepřečetl legendární Tony Ferguson a poroučel se bezvládně k zemi. Záběry tohoto knockoutu obletěly svět a najdete ho i na TikToku Fightlive.cz.

#
Zápas Event / datum
1 Kamaru Usman vs. Leon Edwards UFC 278, 20. srpna 2022
2 Michael Chandler vs. Tony Ferguson UFC 274, 7. května 2022
3 Molly McCann vs. Luana Carolina UFC Fight Night, 19. března 2022
4 Weili Zhang vs. Joanna Jedrzejczyk 2 UFC 275, 12. června 2022
5 Marlon Vera vs. Dominick Cruz UFC Fight Night, 13. srpna 2022
6 Alex Pereira vs. Sean Strickland UFC 276, 2. července 2022
7 Ilia Topuria vs. Jai Herbert UFC Fight Night, 19. března 2022
8 Chris Gutierrez vs. Frankie Edgar UFC 281, 12. listopadu 2022
9 Adrian Yanez vs. Tony Kelley UFC Fight Night, 18. června 2022
10 Maheshate vs. Steve Garcia UFC 275, 12. června 2022

Ze skvělé přehlídky KO lze jen těžko vybrat ten nejlepší, všechny rozhodně stojí za zhlédnutí. My můžeme jen doufat, že se podobně plodného repertoáru dočkáme také v roce 2023.

Dodejme, že český bojovník Jiří Procházka získal v roce 2022 ocenění za nejlepší submisi a jeho duel s Brazilcem Teixeirou byl oficiálně vyhlášen zápasem roku. Na video nejlepších KO v UFC se podívejte tady.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lucia Szabová vs Christina Netza

Přehlídka KO 1. díl: TOP 3 highkicky v organizaci Oktagon

Highkick, neboli vysoký kop na hlavu soupeře, patří mezi divácky nejatraktivnější, ale zároveň nejobtížnější techniky v postoji ☝. Výsledek...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...