Přepište dějiny! Na LOH bude po 25 letech boxovat Slovák

O fantastický úspěch pro celý slovenský sport se postaral 23letý boxer Andrej Csemez. Díky úspěšné kvalifikaci si vybojoval místenku na Letních olympijských hrách v Tokiu, které se uskuteční v tomto roce. Jeho příběh je ale daleko silnější.

Slovenský boxer Andrej Csemez postoupil na Olympiádu do Tokia Foto: Profimedia

Slovenský boxer Andrej Csemez postoupil na Olympiádu

Ze dna na vrchol. Talentovaný boxer Andrej Csemez si prošel v životě peklem, když mu doktoři po vážné autonehodě v roce 2017 předpovídali konec aktivní kariéry v boxu a celoživotní následky. Nevzdal se! Po zlomině krčních obratlů se díky vytrvalosti a nezlomné povaze znovu vrátil do ringu. A před pár dny si splnil sen. Postoupil na Olympiádu!

Razítko na jeho parádní jízdu kvalifikací dalo vítězství ve čtvrtfinále v Paříži, kdy 5:0 na body porazil belgického boxera Protona. Na postup slovenského boxera na Letní olympijské hry přitom naši východní sousedé čekali dlouhých 25 let!

Velký úspěch navzdory složitým životním zkouškám

Rodák z malé vesničky Dolné Saliby, ležící kousek od Bratislavy, je pro svůj styl přezdíván slovenský Muhammad Ali a trénuje ho populární Tomi Kid Kovács. Se jménem budoucího olympionika je spojena i skutečnost, že právě on byl na jaře 2020 jedním z vůbec prvních slovenských sportovců, u kterého se projevila nákaza koronavirem. Složité životní eskapády ale Andreje Csemeze nezastavily, ba naopak, motivovaly ho zapsat se tučným písmem do historie slovenského sportu. Tento cíl si nyní může odškrtnout.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...

Logan Paul vs. Floyd Mayweather

Měl to Floyd ukončit? Kolem boxerské exhibice planou vášně

Kdo čekal prvotřídní senzaci, nedočkal se. „Money fight“ mezi neporaženým králem boxu Floydem Mayweatherem a youtuberem Loganem Paulem svým...

Youtuber Jake Paul - Zdroj ČTK, CoverImages, Seth Browarnik, InStar, Cover Imag

Nenasytný Jake Paul hlásí novou kořist! Koho vyzve?

A zase ten Paul! Jakoby ho nebylo v posledních měsících dost. Tentokrát se mladší z obou bratrů Jake vytasil s novým soupeřem, se kterým se...