Přípravy vrcholí! Oktagon dotahuje zásadní novinku

Už brzy se v rámci turnajů Oktagon MMA dočkáme velké změny! Největší česko-slovenská organizace se rozhodla jít v korektních stopách a kvůli licenčním právům mění hranatou klec za kruhový model. Co to znamená pro samotné bojovníky?

Lohoré vs. Primera na turnaji Oktagon 22 Foto: OKTAGON MMA

Oktagon MMA: Hranaté kleci odzvonilo. Zápasy se nově budou odehrávat „v kruhu“

Plány a přípravy budou brzy realitou. Nová kruhová klec vznikající pod rukami statných řemeslníků je už téměř hotovou záležitostí. Relativně komplikovaný krok oddálila kromě samotného výrobního procesu i otázka přepravy. Ta je totiž pro organizaci až nečekaně velkou výzvou!

Promotér Pavol Neruda přispěchal s jednoduchým vysvětlením této změny: „Nikdo na nás netlačil, pravdou ale je, že licenční práva na originální 8 hranou klec vlastní světová jednička UFC. A my rozhodně chceme jít cestou korektního jednání, proto se tento dlouho připravovaný krok stane brzy skutečností.“ Příběh nové klece se začne psát už v sobotu 1. května na turnaji Oktagon 23, kde se symbolické poprvé představí i legendární Petr Monster Kníže.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Oválný model bojové klece nepředstavuje ve světě žádnou velkou novinku. Kruh používá například i organizace Bellator, což je ale jen jedna z věcí, která tuto americkou organizaci odlišuje. Největší změna modelu klece představuje pro samotné bojovníky. Lehce se změní prostorové vidění a svým způsobem i samotná práce na pletivu, případně v klinčích. Jde však spíše o otázku zvyku a adaptace na nový model klece, která žádný zásadní problém nepředstavuje.

Zajímavostí je, že organizace Oktagon používá stávající tvar klece jak v samotném názvu, tak i logu. Je tedy zřejmé, že jde o něco zásadnější krok, než by se na první pohled mohlo zdát. Kdo ví, třeba se v budoucnu dočkáme i změny loga či dalších změn spojených s novou kruhovou klecí.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...