Proč Usyk nekouká na televizi a co mu pomáhá v přípravě?

Do České republiky v posledních dnech zavítala vzácná návštěva. Mistr světa těžké váhy v boxu Oleksandr Usyk se rozpovídal o aktuálních pocitech v rozhovoru Davida Dvořáka.

Oleksandr Usyk dělá své zemi obrovskou čest Foto: Profimedia

Oleksandr Usyk odpovídal na otázky Davida Dvořáka

Život i kariéru ukrajinského boxera Oleksandra Usyka ovlivnila ruská invaze do jeho rodné země. Král těžké váhy organizací WBA, WBO, IBF a IBO však ani na vteřinu nezaváhal a nastoupil do aktivních záloh armády s cílem odrazit nápor okupantů. Jeho původně květnová odveta s Anthony Joshuou se musela odložit na červenec. V rámci zájmů své země Usyk se zápasem souhlasil a ve své domovině se mu dostalo podpory, mimo jiné od bratrů Kličků, kteří se taktéž aktivně podílí na obraně své země.

sipka TIP: Vsaďte si na box s bonusem za jednoduchou registraci ZDE

Oleksandr Usyk se v Hradci Králové zúčastnil přátelského fotbalového utkání mezi místní Olympií a ukrajinským celkem FC Polissja Žitomir. Při této příležitost poskytl rozhovor českému UFC zápasníkovi a rodákovi z Hradce Králové Davidu Dvořákovi. A vzniklo z toho velmi zajímavé povídání.

Pod záštitou Sázkové společnosti Tipsport zavzpomínal ukrajinský boxer na zářijový duel s tehdejším šampionem Anthony Joshuou, kterého dokázal porazit na body. Zároveň naznačil, co by mohlo na soupeře platit v odvetě a také, co mu pomáhá vyrovnat se současnou situací na Ukrajině.

„Na televizi se již několik let nedívám. Musíme si uvědomit, že je tam spousta sra*ek a informace jsou často lživé. Je to často důvod konfliktů mezi lidmi, protože jeden viděl nějakou informaci a druhý zase jinou. Je to nástroj pro lenochy, kteří se nechtějí rozvíjet.

Ohledně situace v mé zemi volám přímo přátelům, nebo členům armády. Vyrovnat se s touto situací a soustředit se na přípravu mi pomáhá modlitba a procházky po městě, které je opravdu krásné.“, prozradil svoje pocity Usyk

Neporažená hvězda i olympijský vítěz

Ve svých 35 letech je Oleksandr Usyk skutečnou sportovní celebritou. S brilantním skóre 19-0 dobyl jak křížovou váhu, tak i těžkou. V zápase s Anthony Joshuou byl výrazným outsiderem a k tomu měl soupeř výhodu domácího prostředí. Usyk ho ale skvělým pohybem a aktivitou přejel a po 12 kolech mohl slavit zisk titulů čtyř nejprestižnějších boxerských organizací. (Poslední titul WBC drží Tyson Fury).

Ve své bohaté sbírce má i olympijské zlato z Londýna (2012). Nejen jeho sportovní kariéra ale i jeho postoje a přemýšlení ohledně války na Ukrajině ukazují na jeho velikost a následující rozhovor to jen potvrzuje.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...