Procházka to dokázal! Tenhle způsob vítězství nečekal nikdo

Česko slaví. Jiří Procházka v bláznivém zápase porazil Glovera Teixeiru a je novým šampionem polotěžké váhy UFC. Zápas plný zvratů přinesl nervy drásající krvavou válku.

Procházka se stal šampionem UFC Foto: Profimedia

Jiří Procházka je novým šampionem UFC. Teixeiru ukončil před limitem

Jiří „BJP“ Procházka vybojoval titul nejlepší světové organizace UFC. V dech beroucí bitvě s Gloverem Teixeirou byl několikrát v kritické situaci, pokaždé si ale dokázal poradit a nakonec Brazilce uškrtil Rear Naked Choke v 5. kole.

Titulový hlavní zápas UFC 275 mezi Procházkou a Teixeirou nabídl neuvěřitelnou podívanou. Souboj nahoru, dolu. Doslova. Teixeira dokázal vzít českého samuraje několikrát na zem a tam se opakovaně pokoušel nasadit vítěznou submisi. I když se některé situace zdály být pro Procházku bezvýchodné, BJP ukázal vždy obrovské srdce bojovníka a z nepříjemných pozic opakovaně utekl.

Velkou nepříjemností pro českého borce byla velká a hluboká tržná rána nad pravým okem, kterou mu Teixeira způsobil ve druhém kole. Hodně krve ale prolil v zápase i Brazilec, kterému postupně docházely fyzické síly a hlavně ho trpělivými kroky Procházka zlomil v hlavě.

Asi nejhůře bylo českým fanouškům ve čtvrtém kole, kdy se Teixeira nadvakrát pokusil ukončit Procházku na dobře chycený arm triangle. Ani tohle ale ještě nebyl rozhodující moment zápasu, protože se svěřenec trenérů Karaivanova s Hovězákem úspěšně z této velmi svízelné situace dostal.

Jiří Procházka v šíleném zápase vybojoval titul UFC Foto: Profimedia

V pátém kole se stalo něco, co nečekal zřejmě vůbec nikdo. Procházka se ve druhé polovině posledního kola dokázal dostat Teixeirovi do zad a tam mu nasadit škrcení Rear Naked Choke, které 42letý specialista právě na tuhle techniku po chvíli odklepal.

Česká republika má v osobě Jiřího Procházky prvního šampiona organizace UFC, což je úspěch, který se jen těžko dá popsat slovy. Způsob, jakým šampionského pásu dosáhl se navždy zapsal do historie nejprestižnější organizace. Teixeira s Procházkou předvedli naprosto úžasné výkony a konci zápasu si znovu navzájem projevili hluboký respekt.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...