Procházkův vysněný soupeř je připraven na návrat, potvrdil White

Na tuhle zprávu čekali fanoušci MMA více než dva a půl roku. Legendární šampion polotěžké váhy a jednička UFC žebříčku napříč vahami je podle šéfa UFC připravena na novou kariérní výzvu v nejtěžší váhové kategorii.

Jon Jones je ikonou UFC Foto: Profimedia

Jon Jones se má brzy vrátit, odtajnil Dana White. S kým se utká?

Jon „Bones“ Jones je jedním z nejlepších MMA zápasníků všech dob. Možná vůbec tím nejlepším. V posledních letech padl ale na jeho kariéru temný stín. Problémy se zákonem, domácí násilí i opakované porušování životosprávy. S tím vším se Jones v posledních dvou letech potýkal a mnoho odborníků i fanoušků dokonce prorokovalo konec jeho úspěšné kariéry v UFC. Nic z toho se však podle posledních zpráv nechystá.

sipka Vyzvedněte si sázkový bonus za rychlou online registraci zde

Boss UFC Dana White totiž prostřednictvím médií vzkázal, že Jones je připravený na návrat. Zakotvit má v těžké váze, kam se v roce 2020 rozhodl přestoupit a uvolnit šampionský pás polotěžké divize. Ten nyní po Janu Blachowiczovi a Gloveru Teixeirovi okupuje Jiří Procházka.

Právě pro novopečeného českého šampiona je Jon Jones dlouhodobě vysněným soupeřem a velkým sportovním vzorem. V přípravě na titulový duel se spolu dokonce měli potkat v rámci sparingů v gymu u Henryho Cejuda. Nakonec k tomu ale nedošlo. I to však potvrzuje, jak komplikovaná je domluva s Jonem Jonesem.

Jon "Bones" Jones
Věk: 36
Bilance: 26-1

Bývalý šampion prestižního UFC žebříčku pound for pound Jon Jones se naposledy v ostrém zápase objevil 8. února 2020. Ve velmi těsném zápase si tehdy připsal výhru na body proti Dominicku Reyesovi, třebaže se o tomto duelu hovořilo jako o „krádeži“ roku.

Po tomto zápase se ale mezi UFC a Jonesem rozhořely osobní spory, které v čase gradovaly a pandemie koronaviru ještě „přilila olej do ohně“. Jones se navíc několikrát ocitnul na policejní stanici za různé výtržnosti, držení drog i další přestupky. V tréninku ale zůstal.

Čeká ho nejspíš Stipe Miocic, ve hře zůstává i šampion Ngannou

Přesný termín, kdy by se měl Jones znovu objevit v ostrém zápase, dosud stanoven nebyl. Je ale pravděpodobné, že to bude ještě v tomto kalendářním roce. Jako nejpravděpodobnější se v tuto chvíli jeví souboj s bývalým šampionem těžké váhy Stipe Miočičem. Ten nezápasil od 27. března 2021, kdy ho z trůnu sesadil současný král Francis Ngannou.

Také „predátor“ figuruje v plánech UFC na potencionální duel s Jonesem. V současné chvíli je ale Ngannou mimo hru kvůli rekonvalescenci operovaného kolena. Uvidíme, jak celá situace okolo Jona Jonese dopadne, jeho návrat je ale nepochybně velmi dobrou zprávou pro celé MMA.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lucie Pudilová si znovu vyzkouší UFC

Lucie Pudilová zná termín i soupeřku pro svůj UFC návrat

Elitní česká fighterka Lucie Pudilová ještě tohle léto znovu otevře brány nejlepší světové organizace UFC. Kdy, kde a s kým se utká?...

Jiří Procházka i se svým pásem šampiona přivítal s fanoušky v Brně

Šampion je doma. Procházku v Brně vítaly tisíce fanoušků

Nový král polotěžké divize UFC je zpátky ve své domovině. Jiří Procházka se po návratu ze Singapuru přivítal s fanoušky v Brně. A bylo to...

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...