Rozhodčí Pavel Touš v Německu chyboval, uvedl GEMMAF

Německá MMA federace vynesla verdikt přezkoumávaného duelu mezi domácí hvězdou Cristianem Eckerlinem a Brazilcem De Oliveirou, který se „uskutečnil“ na turnaji Oktagon 33 ve Frankfurtu.

Zápas Eckerlin vs. De Oliveira vyvolal obrovské emoce Foto: OKTAGON MMA

Oktagon 33: De Oliveira uspěl s protestem, podle GEMMAF rozhodčí Touš chyboval

Průlomové a poměrně překvapivé rozhodnutí. Německá MMA federace (GEMMAF) se poslední týdne zaobírala oficiálním protestem, který podal brazilský bojovník Denilson De Oliveira. V utkání s Cristianem Eckerlinem totiž došlo k velmi kontroverznímu momentu, na který rozhodčí Pavel Touš nezareagoval správně. Právě tohle ve svém oficiálním prohlášení GEMMAF potvrdil.

Šlo o situaci, která se odehrála už po minutě a půl prvního kola. Obrovský outsider zápasu De Oliveira zasáhl kolenem spodní část břicha Eckerlina a ten se s bolestivou grimasou sesunul k podlaze. Situace se zdála být na první pohled jednoznačná. K překvapení všech ale Pavel Touš utkání neukončil na Brazilcovo KO. Naopak. Přímo v kleci dal za pravdu Eckerlinovi, který si stěžoval na zásah do citlivých míst.

Z dostupných oficiálních i neoficiálních záběrů nebylo možné s jistotou určit, zda De Oliveiruv holeň v poslední fázi pohybu trefila Eckerlinův suspenzor, či nikoliv. Zápas tedy pokračoval a De Oliveira jen o pár chvil později, tentokrát zcela jednoznačně, trefil svým kopem rozkrok soupeře. To vyvolalo velkou míru nevole přímo v hale, avšak rodáka z Frankfurtu to dost možná probudilo k lepšímu výkonu. Eckerlin nakonec zvítězil na začátku druhého kola na TKO, avšak Brazilcův tým ihned podal oficiální protest.

V Česku mají podobná odvolání mizivou šanci na úspěch. Jelikož se ale turnaj odehrál na německé půdě, zabývala se jim tamní federace, která skutečně potvrdila pochybení rozhodčího a zápas byl označen jako no contest (bez výsledku).

K celé věci se v podcastu MMA letem světem vyjádřil sám Pavel Touš, přední český MMA rozhodčí. Přiznal, že jeho reakce nebyla včasná a úhel pohledu zcela ideální. Řídil se tak grimasou a popisem situace ze strany Cristiana Eckerlina, který daný moment několik minut rozdýchával.

To, že Brazilcova holeň skutečně zasáhla jeho suspenzor potvrdila německá superstar opakovaně i na poturnajové tiskové konferenci. GEMMAF ovšem celou situaci viděl jinak. Kromě zmíněných pochybení navíc Touš podle GEMMAF měl využít možnost zhlédnout celou situaci na přítomném videu. To se však nestalo.

Akce vyvolává reakci

Ihned po daném zápase se k nepřehledné situaci vyjádřilo několik bojovníků. Jedním z nich byl zápasník velterové váhy Andrej Kalašnik, který Cristiana Eckerlina na svém Instagramu pohotově označil na největšího simulanta v dějinách organizace Oktagon.

V každém případě ještě před vynesením oficiálního rozsudku sám Eckerlin požádal Oktagon o odvetu. Ta se tedy velmi pravděpodobně uskuteční na turnaji ve Frankfurtu 15. října. Jeho výhra byla nenávratně ve statistikách změněna na no contest.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Ondřej Novotný

Kdo je Ondřej Novotný a co všechno dělá?

Ondřej Novotný je promotér, spolumajitel a komentátor MMA organizace Oktagon. ✔️ Výčet toho nejzajímavějšího z jeho života jsme shrnuli v...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...