Ryšavého srostlou čelist jako první otestuje nažhavený Kohout

Jedním z nejzajímavějších zápasů sobotního turnaje Oktagon 42 v Bratislavě je česko-slovenské derby Ryšavý vs. Kohout. Co čekat od souboje žebříčkových sousedů?

Karol Ryšavý se chystá na svůj návrat do klece Foto: OKTAGON MMA

Preview Oktagon 42: Ryšavý vs. Kohout

Slovenský ranař Karol Ryšavý si pro svůj návrat nemohl vybrat lepší načasování. Po nepříjemném zranění se vítěz třetí série Oktagon Výzvy vrací na domácí půdě v Bratislavě v rámci sobotního turnaje Oktagon 42. Chuť, motivace a očekávání jsou extrémní. V jakém světle se po takřka půlroční zápasové pauze ukáže?

Zlomenina čelisti, kterou si Ryšavý odnesl začátkem listopadu ze souboje s Lengálem, je minulostí. Týdny absolutního klidu ale relativně rychle vystřídal pozvolný trénink, který postupně gradoval až do plné zátěže. Jedna z hlavních tváří trnavského SFG má za sebou plnohodnotný a náročný přípravný kemp. Vše je vyladěno na sobotní comeback.

Svěřence Attily Végha ale čeká před burácející arénou velmi těžký soupeř. Elitní Matouš Kohout totiž prožívá povedené období kariéry, když z posledních 5 MMA zápasů na něj vyzrál pouze Mateusz Legierski. Sparing partner Patrika Kincla, nebo Davida Kozmy si naposledy poradil s Janem Malachem a dál žije svůj sen o titulové šanci. Sobotní zápas ho k vysněné metě může zase o kus přiblížit.

BILANCE
Matouš Kohout (7-5) Karol Ryšavý (11-5)
30 let 30 let
180 cm 180 cm
Gorila MMA / TKBC Praha Spartakus Fight Gym Trnava
Oktagon žebříček lehká váha: 4. místo Oktagon žebříček lehká váha: 5. místo

Tvrdé výměny v postoji, nebo snad grapplingové šachy?

Podle jakého scénáře by se mohl zápas odvíjet? Oba se vyžívají ve tvrdých přestřelkách v postoji, což napovídá atraktivnímu průběhu. Matouš Kohout je vynikající thaiboxer, který má ve svém repertoáru ostré lokty, kolena a perfektně si dokáže pomoci pasováním na pletivu. Karol Ryšavý rovněž nechodí pro ránu daleko, a co by bývalý pouliční bitkař nikdy neuhýbá.

Tím to však ani zdaleka nekončí. Oba borci se dlouhodobě věnují wrestlingu a práci na zemi. Ze statistik vyplývá, že by v tomto ohledu měl být o něco nebezpečnější Karol Ryšavý, který již zapsal 4 úspěšné submise, zatímco Matouš Kohout na vítěznou páku či škrcení prozatím čeká. To je však vypovídající jen částečně, oba totiž disponují skvělou kontrolou na zemi.

Vyrovnaný zápas bude rozhodovat to, kdo si dokáže prosadit svou taktiku a hlavně, kdo přijde do zápasu lépe připravený po kondiční stránce. Jak Ryšavý, tak Kohout disponují zbraněmi, kterými mohou jeden druhého ukončit. Nudu každopádně nečekejte, tohle by naopak mohla být pořádná jízda na horské dráze plná zvratů. Ugriluje známý kulinářský labužník Matouš Kohout svého soupeře, nebo domácí Karol Bomby Ryšavý po zranění vstane z popela? To se dozvíme už v sobotu 29. dubna okolo 22:30.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Marek Bartl je na další zápas správně nažhavený

U Topuze vidím hodně mezer a chci je využít, hlásí Marek Bartl

Stálice domácí MMA scény, Marek Bartl, už netrpělivě vyhlíží svého dalšího soupeře. Jak hodnotí aktuální přípravu a kde má podle něj Selim...

Bojovník lehké váhy Oktagonu Losene Keita

Losene Keita - životopis a zápasy MMA bojovníka

Je mladý, nespoutaný a extrémně kvalitní ✔️. V kariéře neporažený Belgičan s guinejskými kořeny Losene Keita ⚡ vlétl na půdu Oktagonu ve...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...