Šampion Sanikidze v problémech! Oktagon vydal prohlášení

24letý gruzínský šampion pérové váhy organizace Oktagon MMA Maté Sanikidze řeší velmi komplikovanou životní situaci. Podrobnosti se dočtete v článku.

Maté Sanikidze Foto: OKTAGON MMA

Sanikidze zatčen kvůli protestům, Oktagon se za něj postavil

Maté Sanikidze se nečekaně dostal do velmi nepříjemné situace. Skromný a sympatický šampion pérové divize byl zatčen za účast na protestech proti přijetí kontroverzního zákona o zahraničních agentech. Konkrétně se celá situace týká omezení ruského vlivu na jeho rodnou Gruzii a vyjádření podpory Ukrajině. S vlajkou okupované země dokonce nastupoval i ke svým zápasům v Oktagonu.

V souvislosti s jeho zatčením vydala organizace Oktagon MMA tiskovou zprávu, ve které se za svého bojovníka jednoznačně postavila a celé jeho rodině vyjádřila podporu.

Dovolte, abychom jako organizace vydali krátkou tiskovou zprávu k tématu uvěznění Mate Sanikidzeho za účast na protestech proti přijetí kontroverzního zákona o zahraničních agentech. Celý tým OKTAGON MMA stojí za šampionem Mate Sanikidzem. "O situaci víme už od rána, první informace o tom, co se děje, jsme měli už kolem páté," prohlásil jeden ze spolumajitelů organizace Pavol Neruda.

"Jsme v kontaktu s jeho ženou, týmem i managementem a budeme se, s ohledem na naše možnosti, v maximální možné míře snažit pomoci." Čtyřiadvacetiletý držitel pásu pérové divize má tříměsíčního syna Nathaniela, pro kterého získal titul v Ostravě a jehož jméno měl spolu s nakresleným srdcem na tejpech pod rukavicemi.

"Dohodli jsme se, že Matého ženu Mariam, ani malého Nathaniela nenecháme na holičkách a podpoříme je i finančně. Věřím, že brzy budeme mít víc informací a hned, jak ho propustí, se s Matém spojíme a nabídneme mu pomocnou ruku ve všech oblastech, kde bude potřebovat."

Celý tým OKTAGONu stojí za ním. Je potřeba podporovat lidi, kteří bojují za správnou věc a být spolu na stejné lodi. Maté Sanikidze reprezentuje hodnoty, které jsou vlastní i nám a i proto si zaslouží pomoc a podporu od nás i od našich fanoušků." Podporu svému rivalovi pak vyjádřil také jeho další soupeř Losene Keita, který se má s Mate Sanikidzem utkat již 29. 4. v Bratislavě o pás šampiona pérové váhy, na svém Instagramu sdílel heslo "Free Sanikidze".

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.