Šampion Usyk odvetu s Joshuou zvládl a dál kraluje těžké váze

Jedna z nejsledovanějších boxerských událostí roku je minulostí. Anthony Joshua ani v odvetném zápase nestačil na Oleksandra Usyka a prohrál těsně na body.

Oleksandr Usyk i na druhý pokus porazil Anthony Joshuu Foto: Instagram/matchroomboxing

Usyk porazil Joshuu i v odvetě a v ringu zůstává neporažen

Velmi vyrovnaná bitva měla podobný scénář jako v případě prvního měření sil. Lépe vstoupil do odvety Anthony Joshua, který se nikam nehnal a první dvě kole získal na svoji stranu. Od třetího kola se ovšem Usyk dostal do zápasu a začal utkání dominovat. Neuvěřitelně rychlý jab, technika a rychlost pohybu. To byly opět vítězné ingredience, na které olympijský vítěz Anthony Joshua nedokázal najít ani s novým trenér Garciou účinnou odpověď.

sipka Tip pro vás: získejte bonus na sázení za online reigstraci ZDE

Oleksandr Usyk po čas celého utkání působil svěžejším dojmem, jakoby jeho zásobárna sil neměla dno. Zřejmě nejlepší boxerskou výměnu přineslo 10. kola, kdy Joshua dostal Usyka do defenzívy. Ten ovšem zachoval chladnou hlavu a od dalšího kola znovu převzal otěže zápasu. Co do rychlosti patřil závěr jednoznačně ukrajinskému šampionovi, který přesněji vysílal své údery a nepustil tak Joshuu k jeho „hře“.

Utkání nakonec dospělo až do bodového rozhodnutí a závěrečný verdikt přinesl vzhledem k průběhu očekávaný výsledek. Usyk porazil Joshuu na body split decision a udržel titulové pásy WBO, WBA, IBF, IBO a nově k nim přidal titul The Ring Magazine, kterého se vzdal Tyson Fury. Právě s Gypsy Kingem, šampionem organizace WBC, by se nyní ve sjednocovacím zápase mohl utkat. Jeden z nejlepších boxerů historie ovšem oznámil konec kariéry a jeho případný návrat do ringu je nyní nepravděpodobný.

Joshuův kontroverzní proslov po zápase

Anthony Joshua druhou porážku jen těžce kousal, což bylo z jeho řeči těla viditelně patrné, přestože si oba boxeři navzájem prokázali respekt a při vyhlašování dokonce společně drželi ukrajinskou vlajku. Poté si ale AJ vzal mikrofon a postěžoval si na Usykův amatérský způsob boxu.

Tou dobou už Usyk, který nevládne příliš angličtině, zpozoroval, že „něco nehraje“ a vzal Joshuovi ukrajinskou vlajku. Joshua se za svoje ostrá slova částečně omluvil a několikrát přeci jen vyzdvihl Usykovi kvality. Jak to nyní bude s Anthony Joshuou je ve hvězdách. Jedna z teoretických možností je podle zahraničních zdrojů dokonce konec kariéry.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua - Zdroj ČTK,AP,Frank Augstein

Box: Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua 2 - analýza, kurzy a tip

Největší boxerská událost letošního roku je tady.⭐ Odveta mezi Oleksandrem Usykem a Anthony Joshuou se uskuteční 20. srpna. Veškeré...

Šampion těžké váhy WBC Tyson Fury

Box - historie, pravidla a váhové kategorie

Box 🥊 je jedním z nejpopulárnějších bojových sportů na světě. Má spoustu fanoušků a točí se v něm obrovské peníze 💰. V tomto článku se...