Slovenský bijec to dokázal a vysloužil si smlouvu s UFC

Martin Buday si v noci z úterý na středu nekompromisním způsobem došel pro vytouženou smlouvu s UFC. Po Lajoši Kleinovi se stává teprve druhým Slovákem, kterému se této mety podařilo dosáhnout.

Martin Buday si vybojoval kontrakt v UFC Foto: Instagram/veghattila

Martin Buday je druhým Slovákem v UFC

Klaplo to! Těžkotonážník a úřadující šampion nejtěžší váhové divize organizace Oktagon, Martin Buday, splnil v Las Vegas vytyčený cíl. V projektu Dana White's Contender Series, jenž dává šanci zabojovat nadějným zápasníkům o angažmá mezi světovou elitou, jasně přejel Lorenza Hooda už v prvním kole!

Zápas Buday vs. Hood držel slovenský hromotluk od začátku do konce pevně ve svých rukou. Na soupeře vyvíjel od úvodních vteřin velký tlak a přesně mířenými údery zatlačil nebezpečného Američana na pletivo. Tam mu po několika chvílích zasadil rozhodující koleno, po kterém šel "The Killer Dreamer" k zemi.

Na poturnajové tiskové konferenci hlavní boss UFC Dana White vyvrátil snahy Lorenze Hooda "nafingovat" v utkání eye poke a vzápětí oficiálně nabídl Budayovi kontrakt. Kromě slovenského bojovníka si smlouvu díky vítězným zápasům na Contender Series vybojovali Jake Hadley a Viacheslav Borschev.

Vedle Lajoše Kleina, kterého čeká už o tomto víkendu třetí zápas v UFC, se tak slovenští fanoušci mohou těšit na dalšího domácího bojovníka v nejprestižnější organizaci planety. Oba dva jsou navíc ze stejného Spartakus Fight Gymu. Doplňme, že z Čechů jsou to aktuálně Jiří Procházka, David Dvořák a Mach Muradov, kterého díky silným vazbám na naší vlast do této skupiny rovněž řadíme.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lajoš Klein je známý svými brutálními kopy

Ľudovít Lajoš Klein - profil a zápasy MMA bojovníka

Ľudovít Klein 🧨 je zápasník MMA, který jako první Slovák v historii podepsal smlouvu se slavnou UFC.⚡ Ve své premiéře v nejprestižnější...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...