Speciální sázky: Tohle jsou 3 možné scénáře souboje Kincl - Vémola

Krátký proces, nebo maratonská bitva na 5 kol? Fanoušci a sázkaři si lámou hlavu nad tím, jak se bude vyvíjet zápas mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou. Sázkové kanceláře vypsaly při té příležitosti spoustu speciálních podsázek.

Momentka z prvního vzájemného utkání Foto: Facebook/Patrik Kincl

Kincl vs. Vémola sázky: submise, TKO, nebo snad bodový výsledek?

Sobotní zápas Kincl vs. Vémola je jednou z nejsázenějších událostí letošního roku. Tuzemské sázkové kanceláře evidují obrovské náběry i díky tomu, že se jedná po sportovní stránce o nesmírně vyrovnaný duel. Tedy minimálně na papíře. Realita v kleci může být samozřejmě různá, a právě nejpravděpodobnější scénáře extrémně očekávaného utkání si v tomto článku blíže rozebereme.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Zvítězí Kincl, nebo Vémola?

Hodně diskutovaná otázka, na kterou se dozvíme odpověď už v sobotu 20. května na turnaji Oktagon 43 v O2 Areně. Cesta k vítězství vede pro oba borce trochu jiným směrem. Oba disponují zbraněmi, jak toho druhého ukončit. A to klidně i velice rychlým způsobem.

Klíčovým faktorem úspěchu bude to, komu se podaří prosadit si svůj styl a taktiku. O celkové vyrovnanosti zápasu hovoří i to, že jsou kurzy aktuálně velmi vyrovnané (2,13 vs. 1,75). Při zamyšlení se nad možným vývojem začněme u Karlose Vémoly, jehož „gameplan“ je mnohem přímočařejší a všeobecně očekávatelný.

Takedown. S tímto plánem se Karlos ráno probouzí a večer usíná. A v sobotu s ním vběhne i do klece před takřka 20 tisíci fanoušky. Úspěšné doručení Kincla na zem, nejlépe už v prvním kole, může být stěžejním momentem celého zápasu. Ale také nemusí.

Patrik Kincl je výborným a vyspělým zemařem, který ví, jak se v různých situacích chovat a hlavně, jak se z nich dostat. Pokud se obhajující šampion dostane na záda se stokilovým Vémolou na sobě, rozhodující z jeho pohledu bude, jestli se mu podaří odvrátit tradiční střídání gardů, zejména pak přechod ze sidu do halfgardu, kde se Vémola cítí komfortně.

Pokud nebude Kinclova obrana na zemi dostatečně efektivní, existuje velká šance, že si Terminátor svou typickou trpělivou prací připraví škrcení (nejpravděpodobněji arm triangle, či Rear Naked Choke) a Kincla utáhne. Pokud však Kincl projeví dostatek houževnatosti, může se s postupem času Vémola při snaze o submisi unavit a v pozdějších kolech už by jeho celkový fyzický projev mohl uvadat. Samozřejmě se také může stát, že Vémola nedokáže Kincla vůbec hodit, to by ale znamenalo obrovskou senzaci a poměrně velké překvapení.

TIP: Vémola vyhraje na submisi, v kurzu 4,20 sipka Vsadit u Tipsportu

Velmi reálným a možným výsledkem je to, že Kincl Vémolu ukončí v postoji. Boxing obou bijců je totiž diametrálně odlišný. Patrik Kincl je mnohem techničtějším boxerem, který umí své údery perfektně časovat a k tomu má výborné oko i zápasové IQ.

Na rozdíl od Karlose Vémoly, u Kincla nikdy nevíte, odkud přiletí úder. Obrovsky silnou zbraní jsou v jeho případě také kopy, ať už se jedná o vysoký highkick, round kick na žebra či nepříjemný lowkick. V tomto případě se pak nabízí zařadit i calfkicky, které by mohly Vémolu hodně zpomalit při jeho tradičním nahánění po kleci.

Terminátor se totiž rozhodně nebude chtít zdržovat v postoji, což je logická úvaha vzhledem k tomu, jak velké nebezpečí mu zde hrozí. Dodejme, že konkrétně na tuto podsázku je u Tipsportu nasázeno přes 600 tisíc.

TIP: Kincl vyhraje KO/TKO, v kurzu 3,40 sipka Vsadit u Tipsportu

Jako třetí nejpravděpodobnější scénář vybíráme to, že pětikolový souboj dospěje až do bodového výsledku. Určení vítěze necháme na každém z vás. Co se týče této úvahy, důležitým dílkem do výsledné skládačky bude už páteční vážení, které se může poměrně výrazně promítnout na zápasovém kardiu obou zápasníků. V tomto případě se vám může hodit na osvěžení článek, jak a podle čeho se boduje v MMA.

Jistou vypovídající hodnotu má i to, že první vzájemný duel v roce 2018 skončil právě na body, byť se tehdy jednalo o zápas na 3 kola. Oba mají se zápasy na 5 kol relativně čerstvou zkušenost. Patrik Kincl porazil v únoru 2022 Samuela Krištofiče, Karlos Vémola zase uspěl v roce 2020 v duelu s Alexem Lohorém. Zajímavé je, že fyzička obou bojovníků v pozdějších kolech je rovněž velmi žhavým tématem mezi fanoušky.

Zápas skončí na body, v kurzu 2,20 sipka Vsadit u Tipsportu

Získejte 500 Kč u Tipsportu za registraci

Kombinované sázky u Tipsportu: vítěz a způsob výhry, počet kol/vítěz, dvojkolo a další

Nabídka kurzů u Tipsportu je pestrá a vybírat si svůj tip můžete hned z několika kurzových variant. Můžete například sázky na vašeho favorita i různě nakombinovat s počtem zahájených kol, případně vítěznou technikou.

Napříč všemi sázkovými kancelářemi se jedná o enormně sázenou sportovní událost. Tomu odpovídají aktuální náběry finančních prostředků. Jako kurzový outsider začínal po oznámení zápasu Patrik Kincl s kurzem 2,19, postupem času se kurzy vyrovnaly na úroveň 1,90. Následně se ovšem sázkaři rozhodli více věřit Vémolovi, takže kurz na Patrika Kincla opět stoupl na 2,13.

U Tipsportu je aktuálně více nasázeno na Karlose Vémolu, jehož kurz začínal na 1,60. Jméno Patrika Kincla, jako vítěze zápasu, se zase častěji objevuje v nejrůznějších anketách. V tabulce níže se podívejte, jak sází fanoušci u Tipsportu.

Rozložení vkladů na hlavní příležitosti (Vémola vs. Kincl)*
Patrik Kincl Karlos Vémola
Kurz 2,13 Kurz 1,75
40 % 60 %
5,70 mil. Kč 8,72 mil. Kč

*Aktualizováno k 20.5. 16:00

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola

Vémola přípravu nepodceňuje. Nechal si přivézt speciální posilu

V sobotu nás čeká souboj roku Vémola vs. Kincl a ani jeden z nich rozhodně přípravu nepodceňuje. Vémola si dokonce nechal přivézt speciální...

Souboj roku se kvapem blíží

Očekávaná bitva roku se blíží. Kolik si vydělají Vémola a Kincl?

Turnaj Oktagon 43 v O2 Areně se kvapem blíží. ⚡ S jakou sumou mohou aktéři hlavního zápasu Patrik Kincl a Karlos Vémola počítat na výplatní...

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...