Submise, jakou svět neviděl. Dán Louis Glismann se zapsal do historie

Na turnaji Oktagon 43 bylo k vidění několik nezapomenutelných momentů. Jedním z nich bylo famózní ukončení v podání Louise Glismanna, který předvedl doslova dechberoucí submisi.

Louis Glismann předvedl neuvěřitelnou techniku Foto: OKTAGON MMA

Vítězná submise Louise Glismanna v duelu s Van Suijdamem obletěla svět

Dánský Spartakus Louis Glismann naplno předvedl svoje BJJ dovednosti. Majitel černého pásu v jiu jitsu se na turnaji Oktagon 43 vytasil v posledních vteřinách prvního kola s nevídanou obrácenou omoplatou. Jde o techniku, která je na té nejvyšší úrovni k vidění velmi, velmi vzácně. Zasvěcení se dokonce shodují, že tento konkrétní způsob s přesným názvem "Inverted Omoplata", který Glismann v sobotu ukázal, dosud nikdo jiný v profesionálním MMA neprovedl.

Největší favorit projektu Tipsport Gamechanger Louis Glismann je obávaným zemařem, že se ale na turnaji Oktagon 43 v O2 Areně prezentuje takto netradiční submisí, čekal zřejmě málokdo.

Dánský škrtič si vítěznou techniku nachystal pro samý závěr prvního kola. Holanďana Melvina Van Suijdama trápil pod sebou prakticky celé první kolo a v posledních vteřinách využil jeho únavy k nasazení páky, kterou podle vlastních slov dlouho driloval v gymu. Úžasné ukončení mu zajistilo postup do semifinále pyramidy a bonus 5000 EUR za výkon večera.

"Vlastně nejde o klasickou omoplatu, tato technika je velmi unikátní. Na profesionální úrovni tento obrácený způsob mnohokrát k vidění nebyl. Dlouhou dobu jsem to trénoval a jsem opravdu velmi šťastný, že to vyšlo", reagoval Glismann bezprostředně po zápase

Obrácená omoplata je skutečně velmi raritní submisí. Už jen klasickou omoplatu dokáží nasadit a hlavně utáhnout jen ti nejlepší světoví grappleři. Video z daného momentu přidal na svůj Instagram anglický komentátor Oktagonu, Bryan Lacey. Tento příspěvek následně okomentoval jiný skvělý zemař, Angličan Shem Rock, podle něhož jde o první obrácenou omoplatu v profesionálním MMA. Tuto myšlenku následně Lacey potvrdil.

Už tak hvězdný Louis Glismann si díky tomu udělal obrovské jméno. Fantastické ukončení dokonce na Twitteru trefně "Top" okomentoval vyhlášený brazilský král submisí, Charles Oliveira.

Nešťastný Melvin Van Suijdam se znovu stal nechtěně součástí naprostého highligtu. Už v prvním vzájemném zápase v roce 2018 jej totiž Glismann ukončil na také poměrně ojedinělou techniku kneebar (páka na koleno a kotník). Tato obrácená omoplata je ale svoji unikátností ještě o level výše.

Podívejte se, jak Glismann skvěle načasoval páku nohama na ruku Van Suijdama, a zároveň zvyšoval intenzitu páčení pomocí své pravé ruky na koleno soupeře. Soupeř musel pouhé tři vteřiny před koncem kola odklepat. Parádní MMA moment.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Karlos Vémola nabídl své vyjádření k zápasu

Karlos Vémola reaguje na drtivou porážku. V jednom už má definitivně jasno

Prší na něj kritika ze všech stran. Karlos Terminátor Vémola má ale spíše než s hejtry problémy sám se sebou. Prohra s Patrikem Kinclem na...

Patrik Kincl porazil Karlose Vémolu

Vémola do toho šel po hlavě, a přesto tvrdě narazil! Kincl obhájil titul

Odveta Kincl vs. Vémola byla přesně tak napínavá, jak jsme čekali. I v obří O2 aréně nastalo pár chvílí napjatého ticha. Jak zápas roku...