Titul z pozice náhradníka? Procházku čeká vzrušující podzim

Všechno je jednou poprvé. Platí to i pro aktuální pozici Jiřího Procházky v nadcházejícím období. Český samuraj je oficiálně potvrzeným náhradníkem zápasu Blachowicz - Teixeira a za určitých okolností může zabojovat o titul polotěžké váhy UFC už na konci října!

Jiří Procházka s trenéry Hovězákem a Karaivanovem, TZ Jiří Procházka, Radek Úlehla Foto: Jiří Procházka

Potvrzeno: Jiří Denisa Procházka bude 30. října číhat na svoji šanci. Čeká ho hubnutí i příprava na dva různé soupeře

Náhradník duelu o titul Jirka Procházka má před sebou zase novou výzvu. O tom, že bude 30. října 2021 krýt záda současnému šampionovi Janu Blachowiczovi a jeho vyzyvateli Gloveru Teixerovi už spolu se svým týmem ví dlouho. Až nyní ale mohli zprávu definitivně ohlásit. To, co se už několik týdnů všeobecně očekávalo, potvrdil trenér Martin Karaivanov. Procházka je náhradníkem zápasu o titul mezi Teixerou a Blachowiczem, který proběhne v novém termínu na turnaji UFC 268 30. 10. 2021.

Ze školních lavic a drobné oslavy nyní míří český samuraj za teplem, kde chce načerpat čerstvé síly. Od září už naskočí do ostré a specifické přípravy. Cíl zůstává stejný. Urvat titul co nejdříve, jak jen to bude možné. Díky úspěšným státnicím má titul bakaláře v kapse. Zdolání nejvyšší sportovní mety má naopak teprve před sebou.

A jaká je pravděpodobnost, že šampion rizinu zasáhne do titulového zápasu UFC? Důvodů, kvůli kterým může jít Jiří do akce, je několik. Zdravotní stav, osobní problémy, nebo nesplněný váhový limit jednoho z aktérů titulové bitvy pošlou rodáka z Hostěradic u Znojma do nejdůležitějšího zápasu kariéry. Příprava přitom bude velmi náročná a kemp hodně různorodý.

Procházka se totiž musí připravit na oba soupeře. Polák Jan Blachowicz vyniká tvrdým strikingem, zatímco brazilský veterán Teixeira exceluje v jiu-jitsu. Jisté je, že i tato nová zkušenost Jiřího na jeho cestě posune. A hlavně zapadá do dlouhodobého plánu, kterým je zmíněný zisk titulu polotěžké divize nejprestižnější světové organizace.

Rakič hledá soupeře a popichuje Procházku

Nedávno se po několikáté znovu ozval i srbský Aleksandar Rakič. Člen American Top Teamu nemůže zkousnout, že má Procházka k titulu aktuálně blíže a trvá na vzájemném duelu. Před rokem přitom byla situace opačná. Hrdý Srb ale Jirku arogantně odmítl a poté se nestačil divit, jakým způsobem Jiří zdemoloval Dominicka Reyese a přeskočil ho v žebříčku polotěžké váhy UFC. Procházka každopádně několikrát vzkázal, že jej tento duel aktuálně nezajímá a soustředí se na titulový souboj, který mu byl od Dany Whitea přislíben.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola - životopis a zápasy MMA bojovníka

Karlos Terminátor Vémola ✨ je jeden z nejvýraznějších českých MMA bojovníků historie i současnosti. Jako první Čech bojoval ve slavné UFC...