TOP 10 událostí v bojových sportech za rok 2022

Rok 2022 byl z pohledu bojových sportů velmi dynamický a plný akce. Ty nejzásadnější momenty uplynulých dvanácti měsíců vám přinášíme v tomto článku.

Jiří Procházka v roce 2022 přepsal historii českého MMA Foto: Profimedia

MMA i box v roce 2022 na vzestupu, dařilo se nejen Oktagonu

Rok 2022 byl pro dění v bojových sportech velmi důležitý. Po období, kdy naši planetu svíral koronavirus, se na turnaje a galavečery postupně vrátili diváci. Vzniklo několik nových a ambiciozních organizací, které využily rostoucího zájmu o toto sportovní odvětví.

MMA boom v České republice během roku 2022 zesílil. Na scéně se vyrojilo spoustu projektů a celkově zaznamenala popularita bojových sportů u nás i ve světě rostoucí tendenci. Ze smíšeného bojového umění se stal velký fenomén, který dávno už dávno pronikl do mainstreamu a usadil se vedle tradičních sportů jako je fotbal, hokej nebo tenis.

sipka Sledujte UFC, Oktagon, RFA a další turnaje ŽIVĚ ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Zájem veřejnosti o MMA přilákal nové sponzory a například organizaci Oktagon MMA otevřel dveře pro expanzi do zahraničí. Nárůst zájmu i objemu sázek na bojové sporty zaznamenaly i sázkové kanceláře. Ne všechno ale dopadlo podle očekávání fanoušků. O tom svědčí například 10. místo Jiřího Procházky v anketě Sportovec roku ČR, ve které každoročně hlasují členové Klubu sportovních novinářů.

Přestože se pohled na MMA výrazně obměnil, stále tento tvrdý sport vyvolává nemalé kontroverze. Ta však přitahuje pozornost, a ta zase finanční prostředky. Jsou to spojené nádoby. V současné době však platí, že tento kolos funguje výborně a svět bojových sportů má před sebou zajímavou budoucnost. Děkujeme vám, že jste nám po celý rok 2022 zachovali přízeň, budeme se snažit přinášet vám zajímavosti, analýzy, návody a tipy také v novém roce.

TOP momenty v bojových sportech za rok 2022 podle FightLive.cz

V bojových sportech se toho událo za poslední období skutečně hodně a zdaleka ne všechny události se nám do následujícího přehledu vešly. Za klíčové především z pohledu českého fanouška považujeme následující okamžiky:

  1. Jiří Procházka vybojoval titul UFC a jeho bitva s Teixeirou se stala zápasem roku
  2. Expenze Oktagonu do Německa
  3. Turnaje influencerů a celebrit Clash of the Stars
  4. Karlos Vémola získal na Štvanici titul polotěžké váhy Oktagon MMA
  5. Boxerský galavečer Oktagon Underground: Vémola vs. Marpo
  6. Podpisy Pudilové a Bledé v UFC
  7. Galavečery v boxu Fight Night Challenge
  8. Vstup organizace RFA na CZ/SK trh
  9. Boxerský šampion Usyk podruhé porazil Joshuu a obhájil světové pásy
  10. Neporažený Václav Sivák se stal prvním šampionem RFA

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Povedený rok bohužel zakončil velmi nešťastný prosinec, během kterého jsme přišli o několik zajímavých zápasů. Vše odstartovalo zranění Jiřího Procházky a zrušení jeho první titulové obhajoby. Následovaly velké zdravotní komplikace Karlose Vémoly a následné zrušení očekávané odvety s Patrikem Kinclem.

Ze svých boxerských utkání pro zranění museli odstoupit i rappeři Marpo či Rytmus. Všechny větší organizace se potýkali s výpadky zápasů a řešení nenadálých situací. Věřme, že podobná situace se nebude dlouho opakovat.

Sledujte nás na sociálních sítích

Jen díky vám, fanouškům, jsme mohli během roku 2022 zaznamenat nárůsty v počtu sledujících na sociálních sítích. Budeme rádi, když nám i vy zanecháte „follow“, neboť vaše komentáře a lajky jsou pro nás tou nejlepší zpětnou vazbou. Děkujeme!

Rušno nebylo v roce 2022 jen v bojových sportech, ale ve sportu obecně. Odehrála se celá řada významných akcí a mnohé zápasy i výkony se nesmazatelně zapsaly do historie. Podívejte se na výčet TOP 10 sportovních okamžiků za rok 2022 podle webu BetArena.cz a připomeňte si, co všechno se v posledním roce událo. Rozhodně toho nebylo málo a na nezapomenutelné sportovní okamžiky byl tento rok velice plodný.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola - životopis a zápasy MMA bojovníka

Karlos Terminátor Vémola ✨ je jeden z nejvýraznějších českých MMA bojovníků historie i současnosti. Jako první Čech bojoval ve slavné UFC...