TOP 3 zbraně Jiřího Procházky proti Dominicku Reyesovi

1. máj lásky čas, ale i den „D“ pro českého samuraje Jirku Procházku a jeho druhé vystoupení v UFC. Veškerá pozornost se ubírá směrem k nadcházejícímu turnaji UFC Fight Night, ve kterém v hlavním zápase poměří síly se zvučným soupeřem Dominickem Reyesem. V tomto článku analyzujeme nejsilnější stránky českého fightera a také nejpravděpodobnější scénáře samotného vývoje zápasu.

Bojovník Jiří Procházka se utká s Dominickem Reyesem Foto: Jiří Procházka

Hlavní zápas UFC Vegas 25: Sázka na jednu kartu v postoji, nebo se bitva přesune na zem?

Už za nedlouho se Jirka Procházka postaví tváří v tvář největší životní výzvě. Sobotní, respektive nedělní (6:00) duel Jirky procházky s Dominickem Reyesem budí velké emoce. Přichází ale v nejlepší možný čas! Bývalý dvojnásobný titulový vyzyvatel totiž 2x po sobě padl a nad jeho momentálním nastavením i formou se vedou bouřlivé diskuze. Stále je to však trojka polotěžké váhy, jehož high kicky i round kicky na tělo patří v UFC k absolutní špičce.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Jirka "Denisa" Procházka už dopředu avizoval, a na tiskové konferenci to znovu zmínil, že se jeho styl bude výrazně lišit od premiéry s Volkanem Oezdemirem. Tam se zejména v prvním kole prezentoval hodně neortodoxním stylem boje s vysokou mírou rizika, byť nakonec se šťastným závěrem v podobě knockoutu soupeře. Dlouho očekávaný zápas Procházka vs. Reyes bude jiný. Mnohem zodpovědnější ze strany českého fightera.

sipka Tady jsou podle nás 3 klíčové faktory, kterými by si Jiří mohl dokráčet pro nejcennější výhru kariéry:

  • Nečitelný striking (naskočená kolena, knockout úder)

Téměř 90% svých soupeřů Jirka ukončil v postoji KO či TKO. Číslo, které samo o sobě mluví za vše, ještě podtrhují jeho slova: „Vždy jdu do zápasu s tím ukončit a knockoutovat soupeře, na nic jiného nemyslím. To je můj hlavní cíl.“ I proto jsou Jiřího zápasy tolik atraktivní. Prakticky vždy jde v zápase na hranu a sází all in. Soupeř navíc nikdy nemůže předvídat, zda přiletí tvrdé koleno, nebo příjde oblíbený úder z přímky.

  • Fyzická kondice

V rámci 5 kolového zápasu často rozhodující aspekt boje. Jiří v ní ale vyniká. To si do velké míry přenesl už ze zápasů v Rizinu, kde se úvodní kolo bojuje celých 10 minut. O velmi dobré fyzické přípravenosti českého bijce hovořil i trenér Martin Karaivanov a v našem livestreamu na Instagramu i Karlos Vémola. Čím delší bude zápas, tím se paradoxně budou Jirkovy šance na vítězství zvyšovat. I kvůli delší zápasové pauze by totiž únava mohla spíše dostihnout Dominicka Reyese.

  • Psychická odolnost a nastavení mysli – mindset

V rámci tohoto zápasu dost možná nejdůležitější věc. Jiří po titulu v japonské organizaci Rizin a vítězném debutu v UFC míří na trůn polotěžké divize nejen v kleci, ale především v hlavě. Dominick Reyes na něj v roce 2020 tak tak neusedl. Ale není to jen o ideálním načasování tohoto konkrétního fightu.

Zatímco Jirka dokáže v zápasech rychle měnit gameplan, Reyes je typem bojovníka, který sice vyniká v tom, co umí nejlépe, záložní plán ale často nemá, anebo v něm nedokáže diktovat tempo. Pakliže nepřijde nějaký tvrdý knockout z dílny Dominicka Reyese, variabilita zápasových strategií a technik hovoří ve prospěch Procházky.

Zápas na 5 kol bude překvapením, stejně jako Reyesova dominance na zemi

Jestliže v postoji dokáže Dominick Reyes neustále hrozit, využívat své výšky a tím i rozpětí paží, prakticky to stejné platí také o jeho boji na zemi. O tom jak obrovsky těžké je dostat 31 letého Američana s mexickými kořeny na zem se na vlastní kůži přesvědčil i fenomenální Jon Jones. Co může být lepší argument?

Jedním dechem je ale potřeba dodat, že obrana proti takedownům je rozhodně silnější zbraní, než aktivní boj na zemi. V něm by naopak teoreticky měl mít navrch Jirka.

Nejpravděpodobnějším scénářem je ale přestřelka v postoji, kde se oba bojovníci cítí zdaleka nejlépe. Půjde o duel dvou vynikajících strikerů, což je samo o sobě zárukou velmi vyrovnané partie, kde se jen těžko tipuje vítěz.

Jednoznačně nejméně pravděpodobným scénářem je zápas na plných 5 kol a následně rozhodnutí rozhodčích. To se Jirkovi během jeho 30 profesionálních zápasů stalo pouze jedinkrát, když si s vážně poraněným kolenem došel pro výhru na body. Tohle nebude ten případ, proto si raději kávu uvař před samotným zápasem. Bude to rychlá mexická polka!

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka a jeho nový bojový sestřih. Zdroj - Jiří Procházka, Radek Úlehla

UFC Fight Night: Reyes vs. Procházka informace a fight card

Jiří Procházka ⭐ bude 1. května bojovat v hlavním zápase UFC s Dominickem Reyesem. 👊Podívejte se na informace, kurzy a návod ke sledování.

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...