UFC 259: Tohle nikdo nečekal! Šampion diskvalifikován

Obrovskou dávku emocí přinesl skončený galavečer UFC 259. V titulové bitvě bantamové váhy předvedl ruský obhájce pásu nepovolené koleno a v utkání byl správně diskvalifikován. Jak se to celé seběhlo a jak dopadl hlavní zápas karty? Dozvíš se v článku.

UFC pás - Zdroj Andre Luiz Moreira, Shutterstock.com Foto: Andre Luiz Moreira/Shutterstock.com

Nevídaná věc na UFC: Petr Yan použil nepovolený kop a byl diskvalifikován

Makhachev, Rakic, Nunez, Blachowicz a kvůli diskvalifikaci soupeře Aljamain Sterling. To jsou jména vítězů hlavní části turnaje UFC 259, který proběhl v noci ze soboty na neděli 7. března. O velký rozruch se postaral mimo jiné Petr Yan, který byl po dominanci v zápase ve 4. kole diskvalifikován. Vyzvedni si bonus na sázení ZDE za pouhou registraci online

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Nešťastný Petr Yan bude na UFC 259 vzpomínat hodně dlouho. Ale rozhodně ne v dobrém. V duelu s jeho vyzyvatelem Aljamainem Sterlingem byl lepším fighterem, bohužel ve 4. kole použil na sedícího soupeře nepovolený kop kolenem do hlavy. Otřesený Sterling následně nemohl pokračovat v zápase a rozhodčí po debatě s doktorem Petra Yana diskvalifikoval. Po nepovolené technice navíc Yan během verdiktu rozhodčího oslavně zvedl ruku, což bylo v té situaci dost nevhodné a kontroverzní.

MMA bojovník Aljamain Sterling je tak novým šampionem bantamové váhy UFC. Takhle ale titul rozhodně získat nechtěl, což zdrceně v slzách potvrdil v pozápasovém rozhovoru. Takový výsledek v zápase o titul navíc zažilo UFC ve své historii vůbec poprvé. Odveta mezi oběma kohouty je do budoucna hodně pravděpodobná.

sipka Kompletní výsledky turnaje UFC 259 najdeš ZDE

Snadná práce pro Amandu Nunes, Jan Blachowicz obhájil titul

Brazilské šampionce Amandě Nunes stačilo v souboji s Megan Anderson několik vteřin na obhajobu titulového pásu pérové váhy. Soupeřku nakonec v prvním kole utáhla na armbar. V hlavním zápase večera jsme se dočkali parádní bitvy mezi Janem Blachowiczem a Israelem Adesanyou. Polský šampion překvapivě udržel pozici šampiona polotěžké váhy a na body připravil soupeři první porážku jeho kariéry. O jeho vítězství rozhodly především povedené takedowny ve 4. a 5. kole a následná kontrola na zemi.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Thiago Santos

UFC 259: Thiago Santos vs. Aleksandar Rakic analýza a tip

V této analýze si posvítíme 🔦 na obrovsky atraktivní duel skvělých postojářů Thiaga Santose a Aleksandara Rakiče.🧨 Kdo se na turnaji UFC...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Israel Adesanya je bojovníkem v UFC

Israel Adesanya - životopis a zápasy bojovníka UFC

Israel Adesanya je bývalý šampion střední váhy ✨ nejprestižnější MMA organizace světa UFC. Vytáhlý Nigérijec s novozélandským občanstvím je...