UFC chystá odvetu Poirier Gaethje. Komu Masvidal předá BMF pás?

UFC si připravilo pro fanoušky nevšední zážitek v podobě odvety roku. Koncem července si to znovu rozdají Poirier a Gaethje, kteří v roce 2018 předvedli v kleci neskutečnou řežbu.

Gaethje a Poirier si to rozdají znovu v kleci Foto: Profimedia

Poirier a Gaethje si to znovu „vyříkají“ v kleci

UFC plánuje pro fanoušky bojových sportů skvost mezi zápasy – odvetu mezi Justinem Gaethjem a Dustinem Poirierem. Ano, takových výjimečných zápasů máme pár i na české scéně – například odveta Vémola vs. Kincl 2 –, i přesto svět MMA znatelně zajásal, když tato novinka spatřila světlo světa. 

Tihle dva borci totiž v roce 2018 předvedli neskutečný a nervy drásající výkon, na který se zkrátka nezapomíná, a každý fanoušek bojových sportů by si vlasy rval, kdyby něco podobného mohl vidět znovu. A to nám UFC 29. července hodlá dopřát v podobě odvety v rámci turnaje UFC 291 v Salt Lake City. Už teď se souboji přezdívá zápas roku, kterým nepochybně bude. Sledujte živé přenosy turnajů UFC zdarma ZDE.

Impulsem pro druhé kolo tohoto duelu nebyla jen skvělá podívaná před pěti lety, Danu Whitea ponouklo k tomuto rozhodnutí také nedávné pošťuchování obou aktérů. Poirier totiž veřejně prohlašoval, že jeho zápasy táhnou lidi nejvíc. Tohle tvrzení se nepozdávalo právě Gaethjeovi, který se neváhal ozvat, a tak je konflikt na světě.

Už od začátku zápasu v roce 2018 bylo jasné, že tenhle souboj bude ukončený před limitem. Oba zápasníci šli do boje s nebývalou vervou a ani jeden si nehodlal nechat vzít vítězství. Gaethje už to málem ukončil ve třetím kole, ale Poirier tak tak unikl, zdálo se však, že už mu moc nezbývají síly. A možná právě proto na začátku čtvrtého kola zmobilizoval, co z nich zbylo, a ukončil zápas nepochybně bolestivou salvou úderů.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Zápas bude o to zajímavější, že pánové budou bojovat o pás BMF (doslova baddest motherfucker), tedy o pás pro největšího grázla. Tento titul vzešel v roce 2019 z hlavy legendárního bijce Natea Diaze, který ho však následně paradoxně prohrál s Jorge Masvidalem. Ačkoli měl mít tenhle titul spíše symbolický význam, jeví o něj zájem i velká jména jako Conor McGregor.

Ten kdo však tento zápas vyhraje, nejenže získá pás pro nejdrsnější z nejdrsnějších, ale také šanci v budoucnu vyzvat držitele pásu lehké váhy.

Můžeme jen doufat, že nám odveta Poirier vs. Gaethje přinese stejně jedinečný zážitek jako jejich první zápas. Oba soupeři se od posledně posunuli ještě dál, a navíc teď mezi nimi, zdá se, vzniká nový svár, který by mohl ovlivnit dynamiku zápasu.

Podívejte se na nejlepší momenty zápasu Poirier vs. Gaethje z roku 2018:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Francis Ngannou podepsal smlouvu s PFL

Ngannou si to umí zařídit! V PFL se bude mít jako král

Dlouho jsme čekali, kde bude bývalý šampion těžké váhy UFC Francis Ngannou v budoucnu bojovat, teď už to víme – a zařídil si to víc než...

Nate Diaz

Nate Diaz musí podstoupit testy. Hrozí odsun zápasu s Paulem?

Zdá se, že Nate Diaz bude muset před srpnovým zápasem s Jakem Paulem podstoupit speciální testy. Co se stane, když neprojde?

Conor McGregor

Dokument McGregor Forever: info, trailer, premiéra na Netflixu

Na populární vysílací platformě Netflix najdete unikátní dokumentární minisérii o největší světové hvězdě MMA scény Conoru McGregorovi....