UFC elita reaguje na nečekaný konec legendárního Josého Alda

Nejslavnější světová MMA organizace přišla o velké jméno. Na vlastní žádost odchází jeden z nejlepších bojovníků, jaké UFC za celou dobu existence vyprodukovala.

Pravý zvedák Josého Alda - Zdroj A.RICARDO, Shutterstock.com Foto: A.RICARDO/Shutterstock.com

José Aldo končí v UFC. S rozhodnutím přišel sám Brazilec

Další velká éra v UFC je u konce. Bývalý šampion pérové váhy, José, Aldo, se na vlastní žádost rozhodl pro předčasný konec v nejlepší světové organizaci. Ztráta titulových ambicí, narození syna i možný přechod k boxu. Všechny tyto faktory pravděpodobně značně urychlily Brazilcovo rozhodnutí. V UFC měl přitom smlouvu ještě na jeden zápas. Na ten už ale nedojde a „Král Ria“ se s UFC loučí s bilancí 21 vítězství a 7 porážek.

José Aldo se nesmazatelně zapsal do historie organizace UFC. V rámci pérové váhy stále drží rekord v počtu titulových obhajob (7) a hned 6x získal za svůj výkon bonus večera. Asi nejvíce se ale do paměti fanoušků zapsal zápas s Conorem McGregorem. Památný duel na konci roku 2015 skončil už po 13 vteřinách a José Aldo tehdy po drtivém KO přišel o pás šampiona pérové váhy.

Ústup ze slávy přišel o dva roky později, kdy Aldo dvakrát v řadě padl s Maxem Hollowayem. Od roku 2020 přešel do bantamové váhy s cílem získat titul. O ten na short notice zabojoval hned v prvním zápase s Petrem Yanem, ruský bojovník ale legendárního Brazilce ukončil TKO v 5. kole a titul uzmul pro sebe.

José Aldo po porážce s Petrem Yanem porazil Veru, Munhoze i Roba Fonta a zdálo se, že se ještě může v 36 letech propracovat k titulové šanci. Tyto ambice ale utnul Merab Dvalishvili, který Alda porazil jednomyslně na body. Už bezprostředně po tomto souboji mluvil Aldo o předčasném konci. Ten nyní skutečně oficiálně přišel.

Poslední dny Josého Alda jsou z pohledu emocí jako na houpačce. V neděli 18. srpna se mu totiž narodil syn José Aldo 3. K narozením potomka mu na Instagramu kromě jiných poblahopřál i sám Conor McGregor. Veterán MMA si tak velmi pravděpodobně dá od bojových sportů pauzu a bude se věnovat rodině. Poté by mohl zamířit mezi šestnáct provazů, o čemž se v kuloárech bouřlivě diskutuje. Navázal by tak na svého krajana Andersona Silvu, kterého právě v boxu čeká pikantní zápas s Jakem Paulem.

Reakce na odchod Josého Alda z UFC

Max Holloway: Král RIO DE JANEIRA! Fantastická kariéra bratře! Jdi si užívat důchodu bratře. Sněz trochu cerálií s kešu a sušeným mlékem i za mě.

Henry Cejudo: Vždycky si říkám, jaké to mohlo být. Strávil jsem celý kemp tréninkem, abych bojoval s Josem Aldem v Brazílii, ale COVID všechno změnil. Těšil jsem se na výzvu a bláznivou atmosféru. Šťastný důchod jedné z největších pérových vah v historii MMA

Frankie Edgar: Užij si důchod a gratuluji k úžasné kariéře. Bylo mi ctí sdílet klec s takovou legendou našeho sportu! Hodně štěstí v budoucím snažení bratře!

Adrian Yanez: Jsi jeden z mých oblíbených bojovníků a absolutní legenda. Užijt si důchod, děkuji za všechny nezapomenutelné chvíle.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.