Vašek Sivák přibližuje, jak je to s jeho přesunem do MMA

Hvězdný Václav Sivák už v sobotu poprvé v letošním roce vběhne do ringu. Při té příležitosti se rozpovídal o aktuální přípravě i nejbližších plánech.

Václav Sivák je světovou hvězdou postoje Foto: RFA

Sebevědomý Sivák nastínil svůj případný přechod do MMA

Jeho jméno zná v Česku každý fanoušek bojových sportů. Není divu. Ostravský bad boy Václav Sivák je jedním z nejzářivějších talentů, jaká naše země v rámci bojových sportů má. Zdravě sebevědomý, ale zároveň pokorný mistr světa v kickboxu se nebojí přirovnávat k fenomenálnímu Floydu Mayweatherovi. Zároveň ale hlásí: "Ještě nejsem high level, stále tam jsou nějaké chybičky". Už teď za něj ale mluví skvělé sportovní úspěchy.

V sobotu ho čeká první obhajoba titulu RFA proti Ruslanu Tokhtarovovi. Ze soupeře přílišný respekt nemá, za sebou má totiž vydařenou přípravu v Thajsku, a byť jeho ruka stále není stoprocentně fit, na nic jiného než vítězství nemyslí.

"Beru ho, jako normal fightera. Každý jeho zápas je jiný. Jeho styl se změnil, tím že se začal věnovat do MMA. Je ale děravej a přepadává do úderů. Zápasil jsem s daleko lepšími soupři, může mě ale překvapit", svěřil se Vašek v rozhovoru Ondřeje Němce pro organizaci RFA.

Tipsport bonus 500 Kč

23letý fighter zároveň podotkl, že jeho titul RFA v K1 do 66 kilogramů mu otevírá cestu k velkým zahraničním zápasům a je tedy pro něj velmi důležitý. Vašek zároveň prozradil, kudy povedou jeho další kariérní kroky.

"Rád bych si vyzkoušel postoj s malými rukavicemi pod pravidly RFA. Už teď trénuji s loktama, tyhle pravidla by mi mohly sedět. Můj manažer (Adrian Smrčka, pozn. redakce) si to ale zásadně nepřeje, i kvůli mé ruce, která už několik let není úplně v pořádku.

Operace se nabízela v případě, kdybych si to opět zlomil. Teď to po domluvě s doktorem zkoušíme cestou rehabilitací. To je i důvod, proč jsem zrušil únorový zápas v Rusku. Nikde jsem o tom ale nemluvil, fanoušky tyhle řeči nezajímají."

Ze slov Václava Siváka je patrné, že by si MMA rád v budoucnu vyzkoušel. Na svůj přesun do mnohem populárnějšího a sledovanějšího odvětví ale nechce tlačit. Uvědomuje si, že jsou před ním velké zápasy a výzvy v postoji, které by rád úspěšně zdolal. Je ale velice dobře možné, že se bad boye skutečně do pár let ve smíšeném bojovém umění dočkáme.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Václav Sivák je historicky prvním šampionem RFA

Real Fight Arena (RFA) - informace, turnaje a zápasníci

Real Fight Arena je MMA organizací✨, která vstoupila na česko-slovenskou scénu bojových sportů v roce 2021⚡. Podrobnosti se dočtete v tomto...

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...