Velká změna! Kincl prozradil, jak je to s jeho aktuálním nastavením

Všeobecně se očekává, že mentální odolnost Patrika Kincla bude v sobotu jedním z rozhodujících faktorů zápasu. Šampion střední váhy nastínil, co se mu aktuálně odehrává v hlavě.

Patrik Kincl je ready na sobotní bitvu Foto: Facebook/Patrik Kincl

Soustředěný Patrik Kincl navzdory náročnému shazování zůstává pozitivně naladěn

Příprava vrcholí, kila rapidně ubývají. Kdo by ale čekal, že Patrik Kincl odpočítává hodiny do oficiální páteční váhy, byl by na omylu. Podle vlastních slov totiž u něj nastala v tomto ohledu změna, jelikož se neupíná k váze, ale k samotnému zápasu. „Chci být už uvnitř klece a všechno ze sebe vypustit“, hlásí odhodlaně.

Správné psychické nastavení mysli je pro Patrika Kincla před soubojem s Karlosem Vémolou úkol číslo jedna. Stupňující se tlak si ale nepřipouští. V rozhovoru s Ondřejem Novotným se uprostřed drastické diety rozpovídal o tom, že oproti dřívějšku neodpočítává poslední hodiny do váhy. Středobodem jeho vesmíru je totiž až samotný zápas. A ten přijde na řadu v sobotu, okolo 23:00. Tam se všechno rozhodne.

Pozdější čas hlavního taháku večera mu naopak příliš nevyhovuje. Raději by zápasil na prelims kartě, což ale vzhledem k důležitosti zápasu samozřejmě není možné. Speciální kroky směrem k nočnímu času nepodnikal. Naposledy mu to vyšlo skvěle, jak se bude cítit po fyzické i psychické stránce tentokrát? To ukáže až samotný zápas.

Jisté je, že toto nastavení mysli Patriku Kinclovi lépe pomáhá zvládnout závěrečné tréninkové jednotky a hubnutí. Chce se hýbat až do poslední chvíle, ležet na gauči není nic pro něj. I tak ale v kuloárech koluje informace, že oba budou mít s navážením šampionského limitu velké starosti. Půjde o deka, detaily rozhodnou.

Patrik Kincl pro nejnáročnější část shazování (ze čtvrtka na pátek), využívá vícero technik. Vše začíná saunou, následně pohyb, horké vany a termo oblek. V pátek kolem 5:00 budíček a závěrečná kontrola váhy, v tu chvíli už snad bude mít váhu hotovou.

Introvert v zábavných talk show

Specifická a hlavně dlouhá příprava na jasně daný styl Karlose Vémoly nechala Kincla přešlapovat dlouho na místě. To, že se během posledních měsíců nemohl dále rozvíjet jako komplexní zápasník je něco, co mu vadí snad úplně nejvíce. Přesto si vyzkoušel i nové a poměrně netradiční role.

Kromě velmi osobního natáčení a vhledu do soukromí ze strany natáčecího týmu Oktagon crew, byl hostem Všechnopárty Karla Šípka a pořadu 7 pádu Honzy Dědka. Pro poměrně uzavřeného fightera výstup z komfortní zóny a zajímavá zkušenost. Obě návštěvy si ale podle vlastních slov užil a hlavně se dostal do povědomí novým fanouškům.

Sledujte Oktagon 43 na Tipsport TV

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Momentka z prvního vzájemného utkání

Speciální sázky: Tohle jsou 3 možné scénáře souboje Kincl - Vémola

Krátký proces, nebo maratonská bitva na 5 kol? ⚔️ Sázkové kanceláře vypsaly před očekávanou bitvou Kincl vs. Vémola spoustu speciálních...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Souboj roku se kvapem blíží

Očekávaná bitva roku se blíží. Kolik si vydělají Vémola a Kincl?

Turnaj Oktagon 43 v O2 Areně se kvapem blíží. ⚡ S jakou sumou mohou aktéři hlavního zápasu Patrik Kincl a Karlos Vémola počítat na výplatní...