VIDEO: Jessica Andrade touto submisí přepsala historii UFC

Jedním slovem fantazie. Brazilská fighterka a bývalá šampionka slámové váhy UFC se o víkendu nesmazatelně zapsala do historie nejprestižnější světové organizace. Její parádní kousek „odnesla“ rozjetá Amanda Lemos.

Jessica Andrade - Zdroj Photocarioca, Shutterstock.com (1) Foto: Photocarioca/Shutterstock.com

Jessica Andrade se blýskla hodně netradiční vítěznou technikou

Na uplynulém turnaji UFC Fight Night v Las Vegas jsme byli svědky historického momentu. Jessica Andrade v hlavním ženském zápase večera utáhla v prvním kole krajanku Amandu Lemos na Arm Triangle Choke v postoji. To se přitom před ní nikomu jinému mezi elitou nepovedlo!

sipka Sledujte všechny turnaje UFC živě a zdarma ZDE

Atraktivní brazilský duel Andrade vs. Lemos byl prvním hlavním ženským turnajem v rámci kalendáře UFC eventů v tomto roce. A přinesl dechberoucí moment. Jessica Andrade (23-9) za polovinou prvního kola nasadila svoji oblíbenou submisi Arm Triangle Choke. K překvapení všech to však nebylo na zemi, kde je toto škrcení poměrně běžné, ale v postoji.

Krajanku a obávanou strikerku Amandu Lemos (11-2) si nejprve natlačila na pletivo, kde po chvíli „zamkla“ vítěznou techniku. Lemos se ještě zkousila v panice přetočit, po několika vteřinách ale odklepala a téměř v bezvědomí se sesunula k zemi. Andrade v pozápasovém rozhovoru přiznala, že konkrétně tuto techniku pravidelně zkouší i na tréninku. Podle vlastních slov po chvíli tušila, že tímto způsobem soupeřku ukončí.

Touto extrémně vzácnou a složitou submisí se už před 9 lety proslavila známá Američanka Jessica Eye, která tímto způsobem v Bellatoru ukončila Zoilu Frausto. O rok později se přesunula do UFC, kde působí dodnes, byť se jí v poslední době vůbec nedaří.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...

UFC zápasník Charles Oliveira

Charles Oliveira - profil, kariéra a zápasy UFC bojovníka

Brazilec Charles Oliveira ⭐ je jedním z nejlepších UFC zápasníku v boji na zemi všech dob.✨ Na svém kontě má nejvíce vítězných submisí v...